Jimte Jan Abma van Hoekstra Bedrijfsmakelaars: “Ondernemers lopen warm voor de ‘Bonnema’’ toren”

Als bedrijfsmakelaar en vastgoedbeheerder verhuurt, verkoopt, taxeert en beheert Hoekstra alles op het gebied van bedrijf onroerend goed. Kantoren, winkels, zorgvastgoed en overig commercieel onroerend goed. Eén van de nieuwste projecten is de verhuur van de ‘Bonnema’ toren in Leeuwarden. OF sprak met bedrijfsmakelaar Jimte Jan Abma over dit bijzondere project en de diversiteit van zijn werk. “Op één dag heb ik met allerlei verschillende klanten en vastgoed te maken.”

“Bij Hoekstra Bedrijfsmakelaars is verkopen, verhuren en taxeren van bedrijf onroerend goed onze ‘core’ business”, vertelt Jimte Jan Abma enthousiast. “Mijn werk begint altijd met een advies, zo houd ik de ene keer voor een doorgewinterde ondernemer een beleggingsportefeuille tegen het licht, en kijk ik met een startende ondernemer naar de mogelijkheid van nieuwbouw. Mijn werk is dus erg afwisselend en dynamisch. Onze nieuwste uitdaging is het verhuren van de ‘Bonnema’ toren. De toren is ontworpen door de architect Bonnema en in 2002 gebouwd, het is de hoogste toren van Noord- en Oost-Nederland. De toren is echt een markant beeld in Friesland, in het donker zie je de rode belijning al van ver op het gebouw, overdag bij helder weer kun je vanuit de toren zelfs de Waddeneilanden zien liggen. Het uitzicht vanaf de toren is werkelijk fenomenaal!”

Multi tenant gebouw

“De toren is een ‘Multi tenant’ gebouw en is daarmee geschikt voor meerdere huurders”, legt Jimte Jan uit. “Momenteel zitten er meerdere huurders in het kantoorgebouw, die ook van elkaars aanwezigheid profiteren. Bedrijven zoals onder andere Deloitte, Appmachine en binnenkort vestigt ook Exact Software zich in het gebouw. We zitten zowel met lokale partijen als nationale en internationale bedrijven om tafel en merken dat ondernemers flink warm lopen voor de ‘Bonnema’ toren. Dat is natuurlijk niet zo gek: deze trekpleister telt 27 verdiepingen, is 115 meter hoog en bevindt zich te midden van het Leeuwarder kantorengebied. Het trein- en busstation is 50 meter verderop, net als het winkelcentrum. De toren heeft een hoogwaardig opleveringsniveau, een goed bedrijfsrestaurant, een parkeerkelder en zelfs een panoramaverdieping met een 360 graden view.”

Twee varianten beschikbaar

Naast het gegeven dat de toren een markant gebouw is dat luxe is afgewerkt, is het ook een duurzaam gebouw. Jimte Jan: “Het heeft een A-label qua energieniveau en onlangs zijn alle klimaatinstallaties vernieuwd. Qua verhuur zijn er twee varianten beschikbaar. Een kantoorindeling met 542 m2 en enkele ruimten van 292 m2. Elke verdiepingsvloer heeft een eigen ontvangst, pantry en toiletgroep. Ook dat is een extra voordeel voor huurders.”

Wilt u ook ervaren hoe het is om met het hoofd in de wolken te werken? We geven u met veel kennis en plezier een rondleiding in het bijzondere gebouw. Ons team van bedrijfsmakelaars is bereikbaar via 058 233 7 337.

Vergelijkbare berichten