Jobbird.com vliegt Werk.nl voorbij

Ook biedt Jobbird.com meer keuzemogelijkheden voor kandidaten dan de overheidssite Werk.nl. Cruiming: " Werk.nl is overbodig geworden. . Sluiting van de overheidssite scheelt vele miljoenen overheidsgeld. De markt heeft laten zien geen overheidsinitiatieven meer nodig te hebben. Werkgevers kunnen bij ons gratis hun vacatures plaatsen en gratis CV's bekijken. Wij halen onze inkomsten uit de verkoop van banners en bedrijfspresentaties. Ons doel is de Nederlandse arbeidsmarkt weer transparant te maken. Dat kan ook zonder overheidsgeld. Vraag en aanbod moeten elkaar makkelijk kunnen vinden, en dat lukte onvoldoende de laatste jaren. Vandaar het concept: gratis vacatures plaatsen en gratis CV's opvragen. Ik ben blij dat ons concept zo goed aanslaat. "

Na Nederland wil www.Jobbird.com haar diensten ook in het buitenland aanbieden. "De crisis slaat overal hard toe. Er zijn wereldwijd maar liefst 200 miljoen werklozen, en de verwachting is dat dit gaat stijgen naar 600 miljoen. In Barcelona bijvoorbeeld is de helft van de jeugd werkloos; een schrikbeeld dat we tot voor kort alleen kenden uit de Derde Wereld. Overal dreigt een verloren generatie te ontstaan. Ik hoop dat wij hier ook een bijdrage kunnen leveren. We kunnen geen banen scheppen, maar er wel voor zorgen dat de banen die er zijn, zichtbaar voor iedereen worden. Nu is het vaak nog zoeken naar een speld in de hooiberg,".

Jobbird.com
Jobbird.com is een initiatief van Jan-Peter Cruiming. Cruiming is oprichter van NationaleVacaturebank.nl, dat hij in 2006 verkocht aan VNU Media. Op Jobbird.com kunnen werkgevers hun vacatures gratis plaatsen en kunnen werkzoekenden een zoekprofiel of CV aanmaken. Zijn doel is de (Nederlandse) arbeidsmarkt weer transparant te maken. Jan-Peter Cruiming is naast directeur van Jobbird.com ook actief voor de Partij voor de Dieren en co-host bij BNR. Sander Poos, voormalig Sales Director bij Monsterboard en Vacaturekrant (Telegraaf) is Commercieel directeur bij Jobbird.com.

Delen via

Vergelijkbare berichten