Jong bedrijf wijst investering FDF van de hand

Een Amerikaans bedrijf, hoofdleverancier op het gebied van olie en gasexploratie met productiebedrijven over de hele wereld, heeft interesse getoond in de complexe geometrietechniek welke EC MTM wil gaan ontwikkelen voor de olie-industrie.

Vanwege huidige ontwikkelingen in deze specifieke markt en een fusie bij dit bedrijf kunnen zij op dit moment geen garantie voor afname geven aan EC MTM. Deze garantie heeft Wolters nodig om de investeringen in een geavanceerde machine te kunnen maken.

Het Amerikaanse bedrijf heeft aangegeven nog steeds geïnteresseerd te zijn en zegt kansen te zien voor de toekomst. Voor nu betekent dit geen investeringsbehoefte voor EC MTM. Het FDF ziet hierdoor kans nieuwe aanvragen voor financiering in behandeling te nemen. Het FDF is op zoek naar startende ondernemers die voor de start van hun bedrijf kapitaal en kennis nodig hebben voor product- en procesontwikkeling en verdere professionalisering van hun bedrijf.

Het FDF is nu ruim twee jaar actief en heeft in deze tijd 13 toezeggingen gedaan voor financieringen tussen de 50.000 en 150.000 euro. Met een eigen investeringscommissie bestaande uit 8 Friese ondernemers en een vertegenwoordiger van de Rabobank, levert het FDF naast financiering ook kennis, netwerk en actieve betrokkenheid.

Delen via

Vergelijkbare berichten