Jonge ondernemers uit Noord Nederland laten innovaties zien

Meer dan 50 jonge ondernemers uit Noord Nederland zullen maandagmiddag 17 december, bij NDC Mediagroep in Leeuwarden, in maximaal een minuut hun bedrijf en product presenteren aan andere jonge ondernemers uit de regio en aan coaches uit het bedrijfsleven. Waarom heb je voor dit product/deze dienst gekozen, waar staat je bedrijf voor, wie is je doelgroep en hoe gaan jullie om met duurzaamheid en innovatie? Maar ook: waar worstel je mee, tegen welke zaken loop je aan? Een mooie gelegenheid dus om te sparren, ervaringen uit te wisselen en te netwerken.

Jury

Een jury beoordeelt de presentaties en de mate van duurzaamheid en innovatie. Vanuit de regio zullen optreden als juryleden: Krista Bulthuis, directeur YourBusiness Banking ABN AMRO Noord-Oost, Hans Snijder, hoofdredacteur Leeuwarder Courant en Michael Hoffman, directeur Hoffman Outdoor Media. Siebe Annema, directer-uitgever Leeuwarder Courant en weekbladen Friesland en Noordoostpolder zal namens NDC mediagroep de gasten welkom heten en een presentatie houden.

Jong leren ondernemen

De company launch is een initiatief van Jong Ondernemen, de stichting die ondernemerschap onder jongeren bevordert en leerlingen/studenten al op jonge leeftijd kennis laat maken met ondernemerschap. In totaal vinden er acht regionale launches plaats door heel het land. Kijk op jongondernemen.nl voor alle data en locaties.

Een eigen bedrijf is de beste leerschool

Door zelf officieel een bedrijf te starten leren de deelnemers al doende wat het hebben van een eigen zaak inhoudt. Onder begeleiding van een docent en een echte ondernemer, de coach, schrijven de jonge ondernemers een bedrijfsplan, verkopen aandelen en brengen ze hun eigen product op de markt. De stichting is ervan overtuigd dat er geen betere manier is om te leren ondernemen. Directeur Arko Veefkind: “Je leert niet ondernemen uit een boekje, maar gewoon door het te doen. Met onze speciaal ontwikkelde ‘learning by doing’ programma’s stimuleren we jongeren om het ondernemerschap als serieuze optie te zien.” Dit schooljaar doen meer dan 1300 MBO- en HBO/WO-studentenbedrijven (ca 13.000 studenten) mee aan het programma van Jong Ondernemen op MBO en HBO.

Delen via

Vergelijkbare berichten