Jonge Ondernemersprijs van het Noorden overhandigt 4 prijzen in 2010

Dé Jonge Ondernemersprijs (JOP) van het Noorden is vanaf dit jaar heel actief en zichtbaar in alle 3 de noordelijke provincies. Tot het allerlaatste moment is het spannend welke provincie een nieuwe JOP-winnaar rijker op 23 november.

Vanaf 15 september presenteren en promoten de 9 finalisten zich in hun eigen provincie tijdens diverse activiteiten van de Jonge Bedrijven Netwerkorganisatie (JBN) en/of bij andere netwerkorganisaties voor startende ondernemingen. Het doel hiervan is hun onderneming en kandidaatschap publiciteit te geven. Ook kunnen zij er punten mee verdienen die meetellen voor hun eindscore. De mensen die aanwezig zijn bij de JBN-activiteiten en bij de andere startersbijeenkomsten kunnen namelijk stemmen op hun favoriete finalist. De finalist met de meeste stemmen krijgt 3 punten, de finalist met de minste stemmen krijgt 1 punt en de andere finalist krijgt 2 punten.
 
De selectiemomenten
Tot 1 september kunnen ondernemers uit Friesland, Groningen en Drenthe zich via de nieuwe website inschrijven voor deelname aan de JOP. Uit deze inzendingen worden per provincie 6 kandidaten, dus in totaal 18, geselecteerd voor de halve finale. Deze halve finalisten presenteren zich op 15 september voor de JOP-jury. Hiervan gaan 9 kandidaten, 3 per provincie, door naar de finale van de JOP.
De finale vindt plaats op 23 november in Leeuwarden. De 9 kandidaten presenteren zich hier opnieuw. Tijdens de finaleavond wordt per provincie 1 winnaar gekozen. En 1 van deze 3 winnaars wint ook dé Jonge Ondernemersprijs van het Noorden 2010.
 
Nieuw jurylid JOP: Robert Veenstra
De jury van de JOP bestaat uit vijf succesvolle mensen, die hun sporen hebben verdiend in het bedrijfsleven. Van Wiebe Knobbe, die de afgelopen 5 jaar juryvoorzitter was, hebben we na JOP2009 afscheid genomen. Robert Veenstra, aankomend voorzitter van SC Heerenveen en voormalig bestuursvoorzitter van Stenden Hogeschool in Leeuwarden, is onlangs toegetreden tot de jury van de JOP.
 
Over de JOP
De Stichting Dé Jonge Ondernemers Prijs (JOP) is in 2002 opgericht door het Jonge Bedrijven Netwerk Groningen, Jonge Bedrijven Netwerk Fryslân en Jonge Bedrijven Netwerk Drenthe. Met het uitreiken van deze prijs wil de organisatie veelbelovende ondernemers uit Groningen, Friesland en Drenthe een extra stimulans geven.

Delen via

Vergelijkbare berichten