Juni feestweek 2010 Harlingen

 In mei 1945, direct na de bevrijding van Nederland werd in Harlingen het Centraal Comité 1945 opgericht. Het eerste doel in deze hectische tijd was het organiseren van een feestweek. Het gemeentebestuur van Harlingen was er zeer bij gebaat dat het culturele leven in Harlingen weer werd opgepoetst. Het Centraal Comité kreeg van die start in mei 1945 de mogelijkheid om een lunapark (kermis) te organiseren en de opbrengsten van die kermis te gebruiken voor het stimuleren van alle vormen van cultuur en sport in de stad. De kermis is de drager van de junifeestweek die tot op de dag van vandaag verbonden is aan het Centraal Comité 1945. Inmiddels zijn diverse organisaties aangeschoven en is de juni feestweek uitgegroeid tot een knalfeestweek met veel goede muziek, theater, kunst, cultuur, terrassen, markt en spektakel voor jong en oud!  

Harlingen heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een moderne havenstad waar voor iedereen wel wat te doen is. Steeds meer mensen ontdekken dit en hebben er voor gezorgd dat Harlingen “de enige echte Friese zeehavenstad” weer op de kaart staat. Harlingen is een stad die uitermate geschikt is om eens te vertoeven. Je kunt er uitstekend winkelen, uitgaan en… FEESTEN!! En er is ook nog veel te zien en te doen!

In de week zaterdag 5 juni t/m zondag 13 juni 2010 zijn er allerlei spetterende (feest)activiteiten in Harlingen. Voor het volledige programma: www.harlingenboeit.nl

Delen via

Vergelijkbare berichten