K&M Yachtbuilders bouwer 88ft German Frers

De naam –Tulip- is toepasselijk voor een schip met Nederlandse eigenaar. De eigenaar heeft samen met German Frers een schip ontworpen met een klassieke rompvorm boven de waterlijn, maar met moderne kenmerken onder de waterlijn zoals een vlak onderwaterschip en liftkiel. Het schip wordt licht en snel zodat ook meegedaan kan worden aan regatta’s.

Ze zal plaats bieden aan zes gasten en twee bemanningsleden.  De liftkiel (diepgang 5,10m-3,20m) zorgt voor een groot vaargebied en meer mogelijkheden wat betreft het binnengaan van kleinere havens.  De ruime kuip en het dek worden belegd met teak. Een bijzonder kenmerk in de kuip zijn drie roterende zitbankjes bij het stuurwiel, welke naar binnen toe gedraaid kunnen worden zodat de onder/achterkant weer onderdeel van het dek wordt. In de rugleuningen van de vaste kuipbanken is een glazen scherm aanwezig wat omhoog gehaald kan worden voor extra beschutting tegen wind en buiswater.

Het stuurhuis wordt de centrale leefruimte aan boord. De diner tafel, kaartentafel, TV hoek, en bibliotheek zijn allen daar gesitueerd, evenals een ingebouwde koelkast. De licht gebogen ramen zorgen voor goed zicht rondom.  Ook in het plafond zit glas, gecentreerd over de hele lengte.

Privacy voor eigenaar en gasten is gegarandeerd dankzij een eigen natte cel per ruim opgezette hut. Tevens zijn de keuken, machinekamer en bemanningsruimte apart van de gasten- en eigenaarhut. Sinot Yacht Design uit Eemnes zorgt voor een stijlvol en luxueus interieurontwerp. Natuurlijke kleuren als bruin, beige, crème  en grijs worden afgewisseld met een krachtige donker oranje welke veel in details te zien is.  De eigenaar heeft de wens om vanaf voorjaar 2012 te gaan varen in het Middellandse Zeegebied en de Carieb.

Delen via

Vergelijkbare berichten