Kaasboerderij De Gelder maakt lekkerste kaas van Nederland

Donderdag 16 maart was het een groot boerenfeest in Bodegraven. Vanuit heel Nederland verzamelden vele zelfzuivelende boeren en boerinnen zich voor de uitreiking van de Cum Laude Awards. In verschillende categorieën werden de beste boerenzuivel producten bekroond. De hoofdprijs mocht mee naar Tijnje; Kaasboerderij de Gelder won met hun Grutte Pier tsiis de “Den Besten Cum Laude” award.

Het event is erg populair onder de zelfkazers, dit jaar deden er verspreid over drieëntwintig categorieën bijna driehonderd kazen mee. Al deze kazen wordt beoordeeld door teams van professionele keurmeesters. De keurmeesters kijken naar uiterlijk, consistentie, geur, smaak en de doorsnede van de kaas. De kaas met de hoogste score wordt benoemd tot categorie winnaar. De categoriewinnaars worden vervolgens opnieuw beoordeeld door twee teams bestaande uit de hoofd keurmeesters. De kaas met de hoogste opgetelde score wordt bestempeld als de overall winnaar en krijgt de Gouden melkbus met de grote oren mee naar huis.

Amper te geloven

Eigenares Jenny Vogel-van Emst kan het donderdagavond bijna niet geloven; “Dat we met onze Grutte Pier Tsiis deze prijs mee naar huis nemen is wel heel bijzonder”. Ze vertelt dat het maken van de zestig kilo zware kaas niet eenvoudig is: “Maar, als hij dan lukt is het ook meteen een juweeltje!”.

Het hele team van kaasboerderij De Gelder viert vrijdag feest. Winkelmedewerkster Geertje de Leeuw houdt wel van een feestje: “Het winnen van deze award gaan we niet stilletjes vieren, onze klanten laten we net zo hard meegenieten. Hoe? Daar gaan we ons de komende weken op beraden.”.

Vergelijkbare berichten

Geen vergelijkbare berichten gevonden