Kamperend Nederland maakt zich op voor de Caravana in WTC Expo

Van regionaal naar nationaal en internationaal
De kampeerbeurs die tot een paar jaar geleden veelal regionale exposanten herbergde is populair bij exposanten uit binnen- en buitenland. Stands met campings en toeristische informatie komen uit landen als Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Portugal, Tsjechië en Kroatië. Ook de Scandinavische landen zijn weer ruim vertegenwoordigd op de Caravana. De bezoekers, vorig jaar waren dit er ruim 52.000, komen steeds meer van buiten de regio Friesland-Groningen-Drenthe. Ongeveer de helft komt uit andere Nederlandse provincies, waarbij Noord-Holland met 20% en Overijssel met 8% de uitschieters zijn. Aan de online kaartverkoop is te zien dat deze tendens zich dit jaar door gaat zetten.

Nederlandse primeurs van kampeermiddelen: Glamping is de trend
Naast de toeristische stands staat de Caravana bekend om het brede aanbod van caravan- en camperprimeurs, tenttrailers en vouwwagens, tenten, chalets en kampeeraccessoires. Alle nieuwe trends op kampeergebied zijn te zien. Een echte Nederlandse primeurs is de KIP Shelter, een compacte caravan die helemaal is aangepast voor motorrijders, fietsers en surfers. Een bijzondere primeur is daarnaast de BeauER 3X, een topdesign uitvouwbare caravan. De Flair 8000 van Niesmann & Bischoff heeft haar design afgestemd op een specifieke doelgroep: een compleet wellness gedeelte in je camper in een handomdraai. De fabrikanten van deze primeurs spelen duidelijk in op de 'glamping' trend (luxe kamperen) in de kampeersector die zich na de opkomst vorig jaar stevig door lijkt te zetten.

Caravana helemaal in teken van 'DESIGN'

Er is niet alleen veel hedendaags design te zien op de beurs maar de bezoeker kan ook een kijkje nemen in de toekomst. De vorig jaar voor het eerste georganiseerde Caravana Design wedstrijd waarbij studenten hun eigen ontwerp konden insturen krijgt dit jaar een vervolg. Door een vakjury worden futuristische camper- en caravanontwerpen beoordeeld. Het publiek kan ook een stem uitbrengen op de genomineerde inzendingen die op het centrale horecaterras in de Frankenhal tentoongesteld worden.

Donderdag 19 jan.          10:00 – 18:00                      Zondag 22 jan.                  10:00 – 18:00

Vrijdag 20 jan.                  10:00 – 22:00                      Maandag 23 jan.              10:00 – 18:00

Zaterdag 21 jan.               10:00 – 18:00                      Dinsdag 24 jan.                 10:00 – 17:00

Delen via

Vergelijkbare berichten