Kandidaten voor verkiezing Secretaresse van het Jaar

Vandaag maakt organisator Manpower de drie finalisten bekend van de 24e Verkiezing Secretaresse van het Jaar: Judith Rukiyah-Polak, van NUON in Leeuwarden, Margreet Batterink van Compello in  Zwolle en Ellen de Jong van Heddes Bouwgroep BV in Hoorn. Zij gaan nu campagne voeren voor de hoofdprijs. Op 30 maart aanstaande kiezen jury en publiek van het secretaressecongres ‘Who’s the Boss’ in Slot Zeist de uiteindelijke winnares.

 

Tien secretaresses behaalden eerder de halve finale. Zij werden deze week allemaal live geïnterviewd door de jury op het hoofdkantoor van Manpower in Diemen. Samen met het resultaat van de online stemming bepaalde deze persoonlijke kennismaking wie er door mocht naar de laatste ronde.  Volgens de jury deelden alle halve-finalisten enthousiasme voor het vak en maakten ze elk een zeer professionele indruk. Daarnaast viel het de jury op hoe veelzijdig het vak zich heeft ontwikkeld en hoezeer de secretaresses door hun werkgevers worden gewaardeerd.

Finalisten

Judith Rukiyah-Polak van Nuon in Leeuwarden is degene met de meeste ervaring: 12 jaar. “Ik ‘adem’ secretaresse,” zegt ze zelf. Vakmatig gepokt en gemazeld, en nog steeds vol energie om iedere dag opnieuw uiteenlopende complexe uitdagingen aan te gaan. Judith wordt – ook als collega – geprezen vanwege haar vlotte omgang en humor. Als Secretaresse van het Jaar zou ze een zeer authentiek én energiek rolmodel zijn.

Margreet Batterink werkt ondanks haar jonge leeftijd al vier jaar bij ICT-dienstverlener Compello in Zwolle. Ze maakt een pro-actieve indruk en is het prototype van een jong talent. Met haar warme en spontane persoonlijkheid vormt ze niet alleen een prima duo met haar directeur, ze functioneert ook voor externe contacten als visitekaartje voor de onderneming. Zelf omschrijft ze haar kracht als volgt: “Ik weet naar binnen te binden en naar buiten te boeien.” Margreet zou een trotse en representatieve ambassadeur zijn.

Ellen de Jong van Heddes Bouwgroep in Hoorn werkt pas 1,5 jaar bij haar huidige werkgever maar heeft zich in die tijd al bewezen als een resultaatgerichte en ambitieuze secretaresse, die deels haar eigen functie heeft gecreëerd. Zonder haar zou de organisatie er minder goed voorstaan, aldus haar directie. Ellen is een open, eerlijke, positief kritische professional die bovendien graag en goed netwerkt. Ze beschouwt zichzelf als “een duizendpoot, een spin in het web” en heeft een prettige, blije uitstraling. Ellen zou een enthousiaste en veelzijdige Secretaresse van het Jaar zijn.

Media- en presentatietraining

Voor de drie finalisten van de Verkiezing Secretaresse van het Jaar verzorgt Sky Radio 101 FM op 19 maart een gedegen media- en presentatietraining. De uiteindelijke winnares zal immers regelmatig gevraagd worden om lezingen en presentaties te geven voor bedrijven, scholen en andere instellingen. Deze training komt ook goed van pas bij het voeren van de verkiezingscampagne die de drie finalisten tot 30 maart de tijd geeft het secretaressevak en hun kandidatuur zo goed mogelijk onder de aandacht te brengen. De secretaresse die de meeste online stemmen vergaart én zich op de verkiezingsdag zelf het best presenteert, wordt Secretaresse van het Jaar.

Arrangement Thermen Bussloo

Om op 30 maart extra goed voor de dag te komen krijgen de drie finalisten bovendien een luxe beauty-arrangement aangeboden in het welness-resort Thermen Bussloo, vlakbij Apeldoorn. Die prijs is ook gewonnen door twee van de talrijke online stemmers: Martijn Mengerink en Rosanne Bonanno. Onder degenen die tussen 19 en 30 maart online gaan stemmen op een van de drie short list-kandidaten, worden opnieuw twee van deze verwen- arrangementen voor twee personen verloot.

Congres

De uiteindelijke winnares wordt bekend gemaakt op het vakcongres Who’s the Boss op dinsdag 30 maart in Slot Zeist. Voor dit congres zijn nog plaatsen. Wie zich daarvoor aanmeldt via de website van Secretaresse van het Jaar ontvangt 100 euro korting.

http://www.secretaressevanhetjaar.nl

Delen via

Vergelijkbare berichten