Kantoorsuites in Villa De Kroon

Riedstra is al jaren eigenaar van het statige pand, waarin voorheen een notariskantoor was gevestigd. Toen het pand leegkwam had hij meerdere opties om het gebouw een functie te geven. Riedstra koos voor een bedrijvenverzamelgebouw met kantoorsuites.

‘Omdat er een toenemende behoefte is aan hoogwaardige, flexibele huisvesting die voldoet aan alle eisen van deze tijd. Bovendien is er een overschot aan grote kantoorgebouwen en een tekort aan kleinere, representatieve kantoren op niveau,’ aldus Riedstra.

Van alle gemakken voorzien

Het hele gebouw is gestript en gerenoveerd. Door een ingenieuze indeling zijn 20 gestoffeerde suites gerealiseerd en gedeelde ruimtes als een ontvangsthal, een vergaderzaal en pantry’s. Huurders beschikken over comfortabele, luxe afgewerkte kantoren met alle voorzieningen, een optimaal werkklimaat (airco), beveiliging, geavanceerde data en het snelste internet wat mogelijk is, want bij intensief onlineverkeer mogen geen vertragingen optreden. Riedstra: ‘Dat is de meest voorkomende klacht onder huurders.’ Verder worden huurders van alle gemakken voorzien. Over schoonmaak, glazenwassen, koffie, serviesgoed, wc-papier, energie en andere facilitaire zaken hoeft men zich geen zorgen te maken. Tevens wordt een vergader- en lunchservice geboden. Riedstra: ‘Zo wil de moderne ondernemer het graag. Dit is helemaal de tijdgeest van nu. Men wil met het werk bezig zijn, niet met de rompslomp eromheen.’ De service reikt zo ver dat medewerkers op de stadsfiets van Villa De Kroon kunnen stappen om geen last te hebben van het centrumverkeer.

Manhatten van Leeuwarden

De villa staat op een uitgelezen locatie vlakbij het station en het centrum. Op het terrein is parkeerruimte, maar ook in de directe omgeving. Parkeergarages zijn er op loopafstand. Vanuit Villa De Kroon, die de adellijke grandeur van vroeger uitstraalt, heeft men een mooi uitzicht op de dynamiek van de Lange Marktstraat, het ‘Manhattan van Leeuwarden’.

Historische entourage

Het pand was voorheen het vermaard hotel De Kroon (1908), jarenlang de ontmoetingsplaats voor zakenlieden, notabelen, kunstenaars, artiesten en bohemiens. In de gelagkamer inspireerde men elkaar. ‘Die sfeer ademt deze historische entourage nog altijd. Vergeet niet dat het steeds groter aantal zelfstandigen behoefte heeft aan contact. Tussen de bedrijven door wil men andere mensen ontmoeten om te klankborden,’ aldus Riedstra.

Delen via

Vergelijkbare berichten