Knallende opening restaurant Twee

november 3, 2010

HEERENVEEN – Met het sabreren van een fles champagne door de burgemeesters Peter de Jonge (Heerenveen) en Bert Kuiper (Skarsterlân) is het gerenommeerde specialiteitenrestaurant Twee in Heerenveen op knallende wijze geopend. Dat deze burgervaders de officiële opening verrichtten was gelegen in het feit dat Twee vrijwel op de scheidslijn van beide gemeenten ligt: aan de Kuper op bedrijventerrein Friesland-West, dat door beide gemeenten is ontwikkeld.

Curieuze achtergrond van het optreden van De Jonge en Kuiper (die beiden binnenkort hun burgemeestersloopbaan beëindigen) was de gemeentelijke herindeling. Heerenveen en Skarsterlân werken al jaren samen, maar tot een fusie komt het niet, wat vooral door Heerenveen wordt betreurd. De burgemeesters zeiden tijdens de opening dat ze wel op tal van terreinen gezamenlijk blijven optrekken.


Een toast op de opening van restaurant Twee. Vlnr: Bert Kuiper, Willem van der Hout, Henrica de Swart en Peter de Jonge. (foto: Anne van der Woude)

Restaurant Twee (voorheen Sir Sèbastian) wordt geëxploiteerd door Willem van der Hout en Henrica de Swart. Dit koppel runt tevens restaurant ’t Jagertje in Langweer dat door hen een kwaliteitsimpuls heeft gekregen. Dat er nu op twee fronten wordt ondernomen zien zij juist als het creëren van synergie: ’t Jagertje is een drukke zaak in het watersportseizoen en Twee trekt veel gasten het hele jaar door maar meer buiten de vakantieperiode.

Willem van der Hout: ‘Wij hebben er met Twee een prachtige zaak bij. Dit restaurant heeft faam, een warme ambiance en een moderne open keuken in het hart van het bedrijf. Met name voor de zakelijke markt is Twee een uitstekende gelegenheid om te lunchen en te dineren. Om die reden zijn wij van maandag tot en met zaterdag geopend vanaf twaalf uur. Zondags is de zaak gesloten.’

Als een van de weinige specialiteitenrestaurants in het noorden is Twee ’s middags geopend. De zaak wil een impuls geven aan het ontwikkelen van een lunchcultuur in Friesland.

‘Wij merken dat het bedrijfsleven het zeer waardeert dat Twee daar energie in steekt. Een plaats als Heerenveen met een dynamisch ondernemingsklimaat en een levendige sportcultuur verdient een kwaliteitszaak waar het nuttige met het aangename kan worden verenigd,’ aldus ondernemer Fokke Haanstra (Laboratorium Medisan), de eigenaar van het pand.  


Peter de Jonge (links) en Bert Kuiper staan gereed om de champagne te sabreren. In het midden sabreur Jaap Verschuur. (foto: Anne van der Woude)
Delen via

Vergelijkbare berichten