Het idee van de winkel is ontstaan vanuit een behoefte om ons te omringen met mooie dingen waar we blij van worden, die een gevoel van comfort en welbehagen oproepen en door hun uitstraling en kwaliteit bijdragen aan duurzaamheid als tegenhanger van de consumptiemaatschappij. Eten en drinken kiezen we iedere dag opnieuw, maar hetgeen waar het in en op geserveerd of mee bereid wordt niet. Dat moet praktisch zijn en lang meegaan, maar vooral ook recht doen aan hetgeen bereid wordt.
Koken en eten horen bij het leven, het is emotie, het betekent gezelligheid, alleen of samen met vrienden of familie genieten, het leven vieren!! Het concept van de winkel is simpel, klanten laten delen in ons enthousiasme voor deze producten die zonder uitzondering dat gevoel bij ons oproepen, zodat het bereiden en ook het serveren van voedsel een feest op zich is. In de winkel zal dit ook zichtbaar zijn, geen volgestouwd warenhuis, maar voor ieder product de aandacht die het verdient, in een sfeervol interieur. De kans om dit in een prachtig monumentaal pand te doen waar ook een hotel in gevestigd zal worden biedt heel veel mogelijkheden.
In de toekomst willen we workshops, proeverijen en demonstraties gaan organiseren in de keuken van het hotel, zodat iedereen ook werkelijk het gevoel kan ervaren hoe het is om met mooie producten te kunnen werken en ervan te kunnen genieten.