Koning Willem-Alexander op bezoek bij digital specialist Snakeware in Sneek

Tijdens een uitgebreide rondleiding door het hoofdkantoor van Snakeware kreeg de Koning uitleg over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van digitale activatie, waarbij data bijvoorbeeld wordt gebruikt om toekomstig consumentengedrag te voorspellen. Er werd onder meer stilgestaan bij Augmented Reality via de smartphone, een gebied waarop Snakeware zeer actief is.

Microsoft HoloLens en ARKit van Apple

Daarnaast werd de werking van de Microsoft HoloLens en ARKit van Apple gedemonstreerd middels een project dat Snakeware in ontwikkeling heeft voor een internationale opdrachtgever in de modebranche. Met zowel de HoloLens als ARKit worden computer graphics gemixt met de echte wereld, waarmee de gebruiker vervolgens kan communiceren. “De Koning kreeg via de HoloLens en iPhone onder meer diverse mannequins te zien in verschillende stijlen. De beleving dat mixed reality nagenoeg als werkelijkheid beschouwd wordt, maakte duidelijk indruk”, vertelt CCO Ate van der Meer. “Als Snakeware hebben we onze ambitie van een naadloze versmelting van de echte wereld met computer gegenereerde beelden aan de Koning kunnen tonen middels de HoloLens en iPhone demo. We hebben laten zien dat we naar een wereld gaan waar realistische 3D-beelden die zich mengen met de gewone omgeving de standaard worden.”  

Interactieve kiosken

De Koning kreeg tijdens het werkbezoek ook een impressie te zien van de boekingsite die Snakeware voor Staatsbosbeheer ontwikkelde. Kampeerders kunnen daardoor via interactieve kiosken op de kampeerterreinen inchecken en betalen. Ook was er aandacht voor de allereerste webpagina ooit, draaiend op de allereerste webserver ooit. Deze pagina draait bij Snakeware, net als bij de lancering in 1991, op een originele door Steve Jobs ontworpen NeXTcube-computer.

Werkgelegenheid

Na de rondleiding sprak de Koning met diverse medewerkers over de bijdrage die Snakeware levert aan toekomstbestendige werkgelegenheid in Friesland. Zo ondersteunt het bedrijf scholen in het primair en voortgezet onderwijs met lezingen, werkgroepen en snuffelstages aan scholieren. Het bezoek werd afgesloten met een tafelgesprek tussen de bezoekers en medewerkers van Snakeware. “De Koning was oprecht geïnteresseerd in de talenten die bij ons aan digitale innovaties werken”, aldus de enthousiaste Ate van der Meer van Snakeware uit Sneek.

Delen via

Vergelijkbare berichten