Kunsthandel Veenstra viert 50-jarig jubileum en verwelkomt een nieuwe toekomst

Kunsthandel Veenstra staat aan de vooravond van een dubbele viering; het 50-jarig bestaan van de kunsthandel en de inluiding van een nieuw tijdperk onder nieuwe eigenaren. Ter ere van deze historische mijlpalen zijn Jean en Rika op zaterdagmiddag 24 februari van 13:00 tot 17:00 op het Moleneind voor Drachtsters die willen komen feliciteren of afscheid willen nemen. Per 1 maart zullen de nieuwe eigenaren aan het roer staan.

Een halve eeuw cultuur en kunst

Kunsthandel Veenstra, gevestigd naast het historische Smelnehûs, is een vertrouwd gezicht in het winkelhart van Drachten. Een halve eeuw van cultuur en kunst verdient een feestelijke herdenking die tegelijkertijd de overdracht aan de opvolgers markeert. Naast de aanwezigheid van Jean en Rika Veenstra zal er zaterdagmiddag historisch beeldmateriaal getoond worden.

“Na een halve eeuw van toewijding in de zaak, geef ik met een dubbel gevoel de teugels over aan nieuwe handen. Mijn vrouw en ik zullen de komende maanden betrokken blijven om een soepele overgang te waarborgen. Het uitzicht op meer vrije tijd in de toekomst is iets waar we naar uitkijken,” aldus Jean.

Van winkelbediende tot halve eeuw

Het was in 1974 dat Jean Veenstra, destijds jongste winkelbediende, de welbekende zaak Rollingswier overnam en daarmee de grondslag legde voor Kunsthandel Veenstra. Samen met Rika, die als mede-eigenaar in de zaak stapte na het huwelijk, breidde de onderneming zich uit. Na de verhuizing naar de huidige locatie, groeide het bedrijf uit tot een gespecialiseerde kunsthandel en kunstuitleen.

Een gevestigde naam met gemeenschapszin

Kunstuitleen Veenstra, in 2012 genomineerd voor de Friese Onderneming van het jaar, geniet niet alleen bekendheid om zijn collectie en diensten, maar ook om de maatschappelijke betrokkenheid. Jean Veenstra’s langdurige inzet binnen de ondernemersvereniging van Drachten (H&I) heeft bijgedragen aan talrijke lokale activiteiten, waardoor zowel zijn aanwezigheid als de samenwerkingen in de gemeenschap gemist zullen worden.

Een platform voor kunstenaars en kunstliefhebbers

Kunsthandel Veenstra diende in zijn jaren ook als een platform waar kunstenaars, zowel gevestigd als opkomend, hun werk konden exposeren en live demonstraties konden geven. Zo zijn er afgelopen jaren onder andere exposities van Piet de Vries en Jan van der Kooi geweest en zijn kunstenaars als Rienk van Houten en Anne Woudwijk live in de etalage aan het werk geweest. Hiermee hebben zij door de jaren heen bijgedragen aan de artistieke allure van Drachten.

Continuïteit en vernieuwing

Na vele jaren toewijding gaan Jean en Rika genieten van hun pensioen. Ze laten Kunsthandel Veenstra in goede handen achter, waarbij Jurnt en Rixt het roer overnemen. Met frisse energie zetten zij vanaf 1 maart de zaak voort, inclusief de vertrouwde lijstenmakerij, de kunstuitleen en de kunstverkoop. In de komende maanden zal het ervaren echtpaar hun opvolgers inwerken om een naadloze overgang en het behoud van de kwaliteit en service waar Kunsthandel Veenstra om bekendstaat, te waarborgen.

Vergelijkbare berichten