Laatste klant Friesland Bank stapt over naar Rabobank

Hoge klanttevredenheid
De meeste van de ruim 270.000 klanten van Friesland Bank zijn overgestapt naar een lokale Rabobank, circa tien procent stapte over naar een andere bank. Het aantal nieuwe Raboklanten bedroeg 146.000, daarnaast waren er 96.000 klanten die ook al klant van de Rabobank waren. De meeste klanten zijn tevreden over de manier waarop de overgang naar hun nieuwe bank is gegaan geregeld, de gemiddelde klanttevredenheid bij deze doelgroep bedraagt een acht.

Noordelijke Rabobanken
Ongeveer tachtig procent van de klanten van Friesland Bank gaan naar een van de drie noordelijke Rabobanken. Zo zag Rabobank Leeuwarden Noordwest-Friesland haar klantenbestand in een klap groeien met 23.500 nieuwe klanten tot ruim 93.000. Deze lokale Rabobank betrekt op 1 september ook het voormalige hoofdkantoor van Friesland Bank aan het Beursplein van de Friese hoofdstad.

Medewerkers
Voor de overname werkten er bij Friesland Bank 852 medewerkers. Ongeveer 330 medewerkers zijn in dienst getreden bij de Rabobank. Voor de boventalligen gold een sociaal plan en werd een mobiliteitscentrum ingericht. Inmiddels hebben de afgelopen twee jaar circa 250 medewerkers een baan elders gevonden.

Delen via

Vergelijkbare berichten