‘Leasefiets staat voor verduurzaming en vitaliteit’

Hoewel de leasefiets al een aantal jaren bestaat, is het voor veel bedrijven nog een nieuw product. “Ondernemers willen verduurzamen en zoeken naar manieren om dat ook door te voeren in het woon- en werkverkeer. We zoeken gezamenlijk naar mobiliteitsoplossingen, de leasefiets is daar steeds vaker onderdeel van.” In grote steden is het centrum vaak slecht bereikbaar per auto. Op P + R-locaties parkeren mensen hun (lease)auto en vervolgen hun weg met het openbaar vervoer óf met de fiets. Ook voor de afstand van thuis naar het werk is de leasefiets een steeds gangbaarder keuze. “Vaak wordt gekozen voor een elektrische fiets”, weet Boxum. “Die pakt men sneller dan een gewone fiets omdat de inspanning minder groot is en er snel, veel kilometers kunnen worden afgelegd.”

Collega’s op de fiets
De leasefiets staat voor meer: “Voor zowel verduurzaming als vitaliteit. Op de fiets stappen in plaats van in de auto, is veel beter voor het milieu. Bovendien is het voor werknemers een fijne inspanning voor en na het werk, óók op de elektrische fiets. Je blijft er fit en vitaal bij, en dat willen werkgevers ook graag. Wij werken samen met bedrijven om de conditie van individuele werknemers voorafgaand, in het midden van het contract, en drie jaar na het begin van het gebruik van een leasefiets te meten. Die gegevens zijn overigens privé en alleen voor de werknemer. Wij kunnen de werkgever wel vertellen dat de groep leasefietsgebruikers er conditioneel op vooruit gaat. En dat is zonder uitzondering zo. Bovendien steekt het aan: als de ene collega op de fiets stapt, is de ander sneller geneigd dat ook te doen.” Er zijn verschillende mogelijkheden: van een privéfiets met zakelijke ondersteuning tot een businessfiets. “Werkgevers geven aan waar hun werknemers behoefte aan hebben. Wij faciliteren zowel grote bedrijven als kleinere ondernemingen.”

Wie tot een kleine twintig kilometer van zijn werk woont, kan prima uit de voeten met een elektrische fiets, weet Boxum. Voor afstanden daarboven wordt ook wel gekozen voor de Speed Pedelec. “Ook een elektrische fiets, maar dan een hele snelle. De Stromer is bij ons een veelgevraagd merk.”

Reinier Boxum vertelt vol passie over de vele mogelijkheden en combinaties die hij namens zijn werkgever Friesland Lease mag aanbieden. “Ik ben nu twee jaar in dienst en ben trots dat ik deel mag uitmaken van dit team. Als je voor zo’n vooruitstrevend bedrijf werkt, sta je ergens voor. Wij geloven echt in de Leasefiets en steeds meer bedrijven doen dat met ons.”

Leasevervoer in vele vormen

Friesland Lease biedt vele soorten leasevervoer aan, ook voertuigen die geen fiets, maar ook geen auto zijn. “De Triple is een elektrisch voertuig dat doet denken aan een brommer, maar ook aan een bakfiets. Koeriers gebruiken de bak voorop om producten te bezorgen in grote steden.” Steeds vaker worden op speciale overlaadlocaties producten vanuit bestelbusjes overladen in bijvoorbeeld Triples, om deze snel en behendig naar hun eindbestemming verder in binnensteden te brengen. “De last mile delivery wordt dat genoemd. Wij bieden daar diverse voertuigen voor aan. Naast de Triple is dat bijvoorbeeld ook de cargo stint. Samen met bedrijven als PostNL denken we na over stabiele en betrouwbare vormen van zakelijk (fiets)vervoer.”

Delen via

Vergelijkbare berichten