Leeuwarden omarmt toekomst van mobiliteit met nieuwe deelvervoerders

Go Sharing en Check zijn benoemd tot de exclusieve aanbieders van deelscooters in Leeuwarden voor de komende twee jaar. Daarnaast zullen Go Sharing en Bolt optreden als de exclusieve aanbieders van deelfietsen in de Friese hoofdstad.

Deze nieuwe samenwerking markeert een belangrijke stap voorwaarts in het verbeteren van de mobiliteit en het versterken van het duurzame vervoersnetwerk in Leeuwarden. Na een zorgvuldige selectie en een loting bij de notaris, zijn deze aanbieders geselecteerd om Leeuwarden te voorzien van een innovatief deelvervoer. Deze vergunningen beloven een positieve verandering in de stedelijke mobiliteit van Leeuwarden.

Deelscooters

Sinds maandag 27 november worden 175 deelscooters van GO Sharing verspreid. Check is reeds actief met 175 deelscooters. Verder rollen 200 deelfietsen van Bolt en GO Sharing het straatbeeld van Leeuwarden binnen. De aanbieders organiseren gezamenlijk met de gemeente een demo om de inwoners van Leeuwarden kennis te laten maken met de deeldiensten. De demo vindt plaats op dinsdag 28 november om 14.00 bij NHL Hogeschool Stenden. Na afloop van de demo is er ruimte voor vragen van inwoners en aanwezige pers.

In antwoord op eventuele zorgen van inwoners over overlast, heeft de stad in samenwerking met de aanbieders een gesloten berichtensysteem opgezet voor snelle en effectieve communicatie. Dit systeem stelt inwoners in staat direct hun zorgen te uiten, waarbij medewerkers van de aanbieders zich inzetten voor een snelle reactie en oplossing. De aanbieders garanderen dat de voertuigen regelmatig worden gemonitord en onderhouden om een veilige en betrouwbare service te bieden. De gemeente Leeuwarden heeft duidelijke regels vastgesteld voor het gebruik van de deelscooters en -fietsen om de toegankelijkheid en orde in de stad te waarborgen.

De publieke ruimte in steden staat onder druk. Toch blijft de privéauto het straatbeeld domineren: maar liefst 50% van de publieke ruimte in steden is bestemd voor auto’s en parkeerplekken. Met elektrische deeltweewielers wordt een volwaardig alternatief geboden voor de auto. Daarnaast zorgt elektrisch deelvervoer voor een schonere lucht, een stillere omgeving en een verbeterde bereikbaarheid van de gemeente.

Duurzame mobiliteit

Marc Naether, hoofd Public Affairs bij Bolt Benelux zegt: “Wij zijn vereerd dat we door de gemeente Leeuwarden zijn geselecteerd, waardoor we een integrale rol kunnen spelen in het bevorderen van duurzame mobiliteit in de stad.” Anouk van der Laan, public affairs manager bij Check, voegt daar aan toe: “We zien in andere steden dat de deelscooter een alternatief biedt voor de privéauto voor de deur.” Mark Buwalda, public affairs directeur bij GO Sharing, beaamt dit: “Ik ben blij dat Leeuwarden en de Friezen nu ook gebruik kunnen maken van deze kosteneffectieve manier van vervoer in en om de stad”.
Voor

Vergelijkbare berichten