Leeuwarden uitgenodigd in Chinese Liyang

“Het bezoek is heel goed verlopen”, vertelt Bouwe de Boer, van de afdeling Economische Zaken van de gemeente Leeuwarden. Samen met Burgemeester Crone, energy Valley, E kwadraat, Wetterskip Fryslân en de Friese Wateralliantie werd de groep afgelopen zondag geïnformeerd over de ontwikkelingen waar Leeuwarden zich mee bezig houdt. De groep maakte zondag en maandag een rondje langs Leeuwarder bedrijven en innovatieve projecten op het gebied van water en energie. De Boer: “Ik was aangenaam verrast over de heftigheid van interesse aan hun kant.”

Chinese steden zijn voor hun energie- en watervoorziening vooral op zichzelf aangewezen. Ze moeten hun eigen broek ophouden en gaan daardoor op zoek naar duurzame alternatieven.

De Chinese delegatie was zo enthousiast dat ze Leeuwarden hebben gevraagd zusterstad te worden en in september een tegenbezoek te brengen aan Liyang in het oosten van China. “Daarbij moet je denken aan een afvaardiging van bedrijven uit de wateralliantie en de alternatieve energie”, meldt De Boer. “Binnenkort gaan we daar een serieus antwoord op geven, We gaan daar dan kijken wat wij de Chinezen kunnen aanbieden op dit gebied. De kans dat we er zaken kunnen doen, acht ik zeker mogelijk. Als we dit goed organiseren kunnen we samen tot hele mooie dingen komen.”

Delen via

Vergelijkbare berichten