Leeuwarder binnenstad pakt bezoeker in met bijzonder decemberprogramma

De hele maand december kunnen bewoners en bezoekers genieten van bijzondere activiteiten. Denk hierbij aan ‘Dickens Style Singers’ en koper-ensembles. de Menaemer Feintsjes zorgen voor oppeppende Sinterklaasdeuntjes en ook worden de talenten van Parnas ingezet op diverse middagen en avonden! Bezoekers krijgen daarnaast een echt cadeautje tijdens hun bezoek aan de stad. Promotieteams van Marketing Leeuwarden delen op diverse momenten giftboxes met waardebonnen van de binnenstadsondernemers uit. Naast deze activiteiten zijn er nog een aantal evenementen die u in december echt niet mag missen!

Sinterklaasje kom maar binnen met uw knecht!-  meerdere data
In samenwerking met Stichting Sinterklaasintocht Leeuwarden zullen op diverse momenten voor ‘ Het heerlijk avondje’ de Pieten de binnenstad op stelten zetten! Op 27 november brengt de goedheiligman daarnaast een bezoek aan diverse winkelstraten!

Winterse sferen met Ijssculpturenfestival
Op zondag 4 december is er op het Gouverneursplein een IJsculpturenfestival waar 5 metershoge beelden gecreëerd worden. Tijdens miniworkshops, uiteraard onder professionele begeleiding, kan het winkelend publiek zijn/haar eigen creatieve kant met ijs laten zien! Ook Sinterklaas brengt op deze dag een bezoek aan het festival.

Kerstcircus Sander & Friends- 21 t/m 26 december
Kinderen komen ogen en oren tekort tijdens het Kerstcircus van Sander & Friends. Dit kleinschalige kerstcircus zit vol met acrobatiek en goochelacts. Van woensdag 21 december t/m zaterdag 24 december is toegang gratis en kan er een workshop gevolgd worden of geknutseld worden in de circusknutselhoek. Op eerste en tweede Kerstdag zijn er kerstvoorstellingen te bewonderen! (ook leuk voor papa’s, mama’s en opa’s en oma’s!) www.sander-entertainment.nl

Levende Kerststal op het Lombardplein-  23 en 24 december
Op het Lombardplein staat op vrijdag 23 en zaterdag 24 december een levende kerststal. De kerststal komt van Bert’s Animal Verhuur en is ondermeer bekend van de grote Levende Kerststal die voor veel bekijks zorgde in de show van Paul de Leeuw. Een grote variëteit aan dieren, zoals schapen, ezels en zelfs een kameel  zullen te zien zijn in de levende kerststal. www.animalverhuur.nl

Delen via

Vergelijkbare berichten