Lente positief ingeluid op Huis en Tuin 2014

Nieuwe initiatieven
De elfde editie van Huis en Tuin stond bol van de nieuwe initiatieven waarbij de beleving centraal stond. Van het pimpen van zelf meegebrachte oude meubels, klussen voor vrouwen, geluidsbeleving in de woonkamer, wonen met de seizoenen, tot de dynamische workshop arena en creatieve expressies op een kunstwand. Vanzelfsprekend stond ook het zelf bloemschikken op de stand van Groei en Bloei weer in de belangstelling. Daarnaast waren er op Huis & Tuin de nodige primeurs. Van de unieke formule opritineendag.nl, opblaasbare trendy buitenmeubels tot de liefdesbloem Agapanthus Senna.

De 3 mooiste thematuinen van 2014
Zeven tuinen deden er dit jaar mee aan de spannende thematuin-competitie. "Stuk voor stuk fascinerende tuinen van een buitengewoon hoog niveau", aldus de jury bestaande uit tuin-coryfeeën Bert Vermeijden & Dick Beijer. De uitslag was als volgt: 1e prijs: Alkema Hoveniers met de Kamertuin 2e prijs: Van Tuinen met ‘Hortus conclusus’ de omsloten tuin 3e prijs: Oltman's Groen met Noordelijk Buitenleven. De winnaar Alkema Hoveniers stond al voor de elfde keer op Huis en Tuin en kreeg eerder een bokaal mee. Nu met de Kamertuin de 1e prijs. Wico Alkema ontwerpt tuinen waarbij vooraf wordt bedacht dat die qua vorm, kleur en lijnenspel in elk seizoen hun charme moeten hebben. Waarbij een tuin er direct zo uitziet als een klant 'm uiteindelijk wil hebben. Vandaar de vele sfeervolle oude fruitbomen.

Verkiezing 'Stand van het Jaar'
Tot 'Stand van het Jaar' is op Huis en Tuin uitgeroepen Kleur op Kleur Interieur van Marianne Mooren uit Aldeboarn. De energieke presentatie op de stand en de binnen de beperkte vierkante meters gecreëerde unieke woonsfeer hebben tot de keuze geleid.

Huis en Tuin 2014 kende om precies te zijn 23.138 bezoekers. Beursmanager Ellen Slippens: "Met name door het schaatsen op TV en het mooie weer op zondag was het op de beursvloer iets rustiger dan normaal. Desondanks hebben we een sterke beurs neer kunnen zetten met overwegend positieve reacties van zowel bezoekers als exposanten. Dat geeft ons een goed gevoel en veel energie voor Huis en Tuin 2015."

Delen via

Vergelijkbare berichten