Ljouwert Culinair 2012: €20.000 ingezameld voor de goede doelen

Dit jaar hebben maar liefst 22 restaurants deelgenomen aan het evenement. Ljouwert Culinair vormt voor de restaurants dé kans om aan het Leeuwarder publiek te tonen wat zij op het gebied van culinaire lekkernijen in huis hebben. Dit varieerde van sushi tot gemarineerde kalfsrack en tot een truffel van hangop en witte chocolade. Dit jaar werd ook aan de allerkleinsten onder ons gedacht en is de zondag weer ingericht als familiedag. De kinderen konden in de speciale kindertent van de Taart van Tonny zelf gebakjes maken en versieren en in de Foodtruck Mama Mascha konden ze zelf pizza bakken. In de tent van Katrein Kunst konden de kinderen prachtige knutselwerkjes maken. Hiernaast was er vermaak in de vorm van een springkussen en werden de kinderen geschminkt.

 

Maar het evenement dient hiernaast nog een breder doel, zowel in Leeuwarden als internationaal. De opbrengst voor de goede doelen bedroeg dit jaar €20.000! Dit geweldige bedrag kon worden opgehaald doordat het evenement ontzettend goed werd bezocht en veel mensen een hapje en een drankje hebben gekocht. De helft van dit bedrag wordt ingezet om kinderen in Suriname een jaar lang te voorzien van een warme maaltijd op school. Verder heeft het Ronald McDonaldhuis Friesland een bedrag van €5.000 ontvangen en de Stichting SUN eenzelfde bedrag.

 

De Lions club Ljouwert ’80 en Lions Club Oostergo zijn uitermate trots op deze uitkomst die weer één van de hoogste bedragen tot nu toe heeft opgeleverd voor de goede doelen.

 

Kijk voor meer informatie op www.ljouwertculinair.nl

Delen via

Vergelijkbare berichten