Locatie slachtofferhulp in Leeuwarden krijgt nieuwe afdeling

De locatie van Slachtofferhulp Nederland in Leeuwarden is sinds begin februari 2023 een afdeling rijker, te weten de Actieve Benadering. Vanaf nu huizen alle typen dienstverlening onder één dak aan de Tesselschadestraat 29. Vanuit deze plek bieden betaalde en onbetaalde medewerkers emotionele, praktische én juridische ondersteuning aan mensen die een ingrijpende gebeurtenis hebben meegemaakt.

Slachtofferhulp Nederland onderscheidt verschillende typen dienstverlening. In Leeuwarden waren de Algemene Dienstverlening en de Juridische Dienstverlening reeds gevestigd. Medewerkers van de Actieve Benadering werkten tot voor kort vanuit Groningen. De locatie op die plek bood echter niet langer voldoende ruimte. Anita Huiting is teamleider Actieve Benadering in Groningen en start samen met collega Marijke Koopmans de afdeling Actieve Benadering in Leeuwarden op. Marijke: “Slachtoffers zijn er bij gebaat dat de verschillende afdelingen nu op één plek zijn gehuisvest, we kunnen daardoor de ondersteuning snel opstarten en kortsluiten met elkaar. Dit komt de kwaliteit van de ondersteuning ten goede”.

De functies van Slachtofferhulp Nederland zijn divers: waar de ene persoon verantwoordelijk is voor het eerste telefoontje vanuit Slachtofferhulp, loopt een ander juist gedurende een langere periode mee om iemand emotioneel en praktisch te ondersteunen. De medewerkers op de Juridische Dienstverlening helpen met ondersteuning in het strafproces. Marijke Koopmans: “We kunnen voor de verschillende typen ondersteuning, extra onbetaalde medewerkers goed gebruiken. Als onbetaalde medewerker ben je van grote betekenis: je werkt middenin de maatschappij. De locatie in Leeuwarden is centraal gelegen – tevens is er een mogelijkheid om een deel vanuit huis te werken. Onbetaalde medewerkers werken zo’n 6-8 uur per week.

Hulp aan slachtoffers

Heb je zelf een ingrijpende gebeurtenis meegemaakt? Slachtofferhulp is er voor iedereen. Je kunt bij Slachtofferhulp terecht voor emotionele steun, ondersteuning in het strafproces en hulp bij het vergoed krijgen van je schade. Neem contact op via de website of 0900-0101.

Vergelijkbare berichten