Mark de Witte loopt mee in het volledige bouwproces

Bouwadvies Mark De Witte doet al het ‘papieren werk’ binnen de bouw: van 3D tekenontwerp, tot aan het maken van bestekken en calculaties. Naast woningbouwprojecten pakt Mark de Witte ook utiliteitsprojecten aan. Het zijn momenteel drukke tijden, maar de afgelopen jaren zijn er ook wel mindere tijden geweest. De recessie heeft De Witte gebruikt om een nieuwe koers uit te zetten en te investeren in BIM. (Building Information Modelling). De Witte: “Het is een software-oplossing die alle relevante informatie gedurende het bouwproces opslaat in een digitaal (3D) gebouwmodel. De informatie is voor alle betrokken partijen continu beschikbaar en altijd actueel. Vooraf is bijna alles in te calculeren en daarmee kun je de faalkosten fors terugdringen.”

Ontzorgen
Energiezuinig bouwen is inmiddels volledig geïntegreerd in de bouwprocessen. De Witte: “Meer en meer streven we ernaar om de gebouwen self supplying te maken. Onze meerwaarde is dat we exact kunnen berekenen hoe het investeringspatroon eruit gaat zien. Duurzaamheid is meer dan alleen een mooi idee, het gaat bij de uitvoering ook om de details.” Bouwadvies Mark de Witte ontzorgt de klant graag: “Wij lopen mee met heel het bouwproces, schakelen externe partijen in en zorgen dat alles op rolletjes loopt.”


Nieuwe website
Inmiddels is de nieuwe website online. De Witte: “Verreweg de meeste klanten komen bij ons via mond tot mondreclame. Maar het blijft daarnaast wel belangrijk om online zichtbaar te zijn, daarom is een nieuwe website een belangrijke investering voor ons.” Wat het vak zo mooi maakt? “Dat alles wat je doet zo zichtbaar is”, zegt De Witte. “Op zaterdagmiddag mag ik graag een rondje rijden langs alle bouwprojecten waar wij ons aandeel in hebben gehad. Dat geeft mij een trots gevoel.”

Delen via

Vergelijkbare berichten