Marketing Crew is al zeven jaar dé marketingpartner voor bedrijven in het noorden

Zeven jaar geleden richtte Jessica Tuinman Marketing Crew op. Het in Leeuwarden gevestigde bureau heeft alles in huis om bedrijven te ondersteunen en adviseren in hun marketing- en communicatievraagstukken. Met positieve energie, korte lijntjes en een no-nonsense blik op het vakgebied als onderscheidend karakter, kun je bij Marketing Crew terecht voor een los project, tijdelijke expertise binnen jouw onderneming of een (strategisch) partnership.

In 2012 schreef Jessica Tuinman (38) zich in als freelancer bij de Kamer van Koophandel. Nu, twaalf jaar later, staat ze aan het roer van een marketingbureau met 25 collega’s. “Ons team bestaat uit een vaste kern van werknemers en een flexibele pool aan freelancers. Zo hebben we een mooie mix aan generalisten en specialisten, en kunnen we onze klanten bij uiteenlopende vraagstukken bijstaan”, begint Jessica. Ze is als eigenaar verantwoordelijk voor de koers van Marketing Crew, al neemt ze het op afstand werken vrij letterlijk. “Tijdens de zomer- en wintermaanden woon ik enkele maanden in Zweden, waar mijn partner en ik een tweede huis hebben. Omdat ik het ontzettend belangrijk vind om dichtbij de klant te zitten, heb ik een sterk team om me heen die onze klanten bediend. Ik werk zelf niet meer aan inhoudelijke opdrachten, maar blijf uiteraard ook op afstand betrokken.”

Energie en werkplezier

Je kunt bij Marketing Crew terecht voor een specifiek marketing- en communicatievraagstuk of doorlopende ondersteuning, maar vanuit eerdergenoemde flexibele pool worden er ook specialisten ingevlogen die bedrijven helpen om een tijdelijke piek in werkzaamheden op te vangen. Het onderscheidend vermogen van Jessica en haar team is tweeledig volgens haar. “We leveren de kwaliteit die je mag verwachten van een strategisch bureau, maar wat ons uniek maakt is dat onze professionals voor onze klanten meer als collega voelen dan als externe partij. We brengen kennis en expertise, maar nemen ook een gezonde dosis positieve energie en werkplezier mee. Dat werkt aanstekelijk. We zijn zichtbaar bij de klant door regelmatig bij hun op locatie te werken. Zo worden we onderdeel van de bedrijven waar we voor werken. We leren hun DNA kennen en voelen daardoor niet als extern bureau, maar als marketingpartner.”

Strategisch partner

De eigen branding van Marketing Crew spreekt boekdelen. Presteren en plezier maken gaan hand in hand en dat is exact wat Jessica wil uitstralen. “We horen regelmatig dat we precies zijn zoals we overkomen op onze website en social mediakanalen. Dat is een groot compliment.” Naast het ondersteunen en adviseren van bedrijven in vraagstukken rondom bijvoorbeeld hun merkpositionering, communicatiestrategie, arbeidsmarktcommunicatie of inzet van online marketing, is Marketing Crew zeer ervaren in het aangaan van partnerships. Om het tastbaar te maken neemt Jessica de samenwerking met FRL Groep als voorbeeld. “Daar zijn we al enkele jaren strategisch marketingpartner. Dat begon met enkele strategische sessies. Wie ben je? Wie zijn je klanten? Waar wil je naartoe? Daar kwam een rebranding van het merk uit, gevolgd door een creatieve doorvertaling en concreet plan van aanpak. Nu zijn we nog steeds hun sparringpartner en ondersteunen we bij uitvoerende werkzaamheden.”

‘We voelen vaak niet als extern bureau, maar als marketingpartner’___

Community

Naast het succesvol uitvoeren van – al dan niet langdurige – werkzaamheden, vindt Jessica het belangrijk om als kennispartner te fungeren. “We volgen de trends en ontwikkelingen in onze branche op de voet en spelen daarop in”, gaat ze verder, “zoals het gebruik van artificial intelligence. Als we haakjes met onze klanten zien, houden we hen aangesloten. Zo hebben we recent een gratis webinar over AI gegeven aan onze klanten en later dit jaar organiseren we een relatie-event waarin we al onze klanten meenemen in de laatste ontwikkelingen op marketing- en communicatiegebied. Netwerken verenigen en het gevoel van samen creëren met ons team, partners en klanten, daar staan we bij Marketing Crew voor. ”

Vergelijkbare berichten