Marrekrite eerste toeristische iPhone webapplicatie

Watersporters die de beschikking hebben over een iPhone kunnen vanaf nu nog meer genieten van de natuur in Fryslân. Nuttige vaarinformatie is verenigd in een simpele applicatie met een digitale kaart die – op de telefoon – de dichtstbijzijnde ligplaatsen in de Friese natuur laat zien.
 
Met deze webapplicatie – de eerste op het gebied van watersport en recreatie – heeft de iPhone-gebruiker een complete vaarhulp in handen bij het varen over de Friese wateren. Alle 3.500 ligplaatsen van De Marrekrite staan op een interactieve kaart, maar dat niet alleen: via deze vaarhulp zijn brug- en sluistijden en is werk-in-uitvoering te achterhalen, contact met de hulpdiensten, mooie routes door Fryslân, en meer interessante Friese watersportlinks. Ook een vertaalhulp voor officiële Friese waterbenamingen ontbreekt niet, de Friese weersinformatie wordt iedere  5 minuten ververst en tevreden gebruikers van Marrekriteligplaatsen kunnen online donateur worden.
 
Dit programma is gratis; gebruikers kunnen zonder registratie direct gebruikmaken van alle informatie. Als zij via hun iPhone contact leggen met de website www.marrekrite.nl komen zij direct in de applicatie. Door deze site te ‘bookmarken’, creëren zij een app op hun telefoon, die altijd op het water bij de hand hebben.
 
Directeur van De Marrekrite Jack van den Berg: “Met deze applicatie kunnen wij de watersporters in Fryslân bereiken daar waar ze zijn – op het water! Juist ook jongeren kunnen makkelijker onze ligplaatsen vinden – de telefoon navigeert hen er zo naartoe. Hierin ligt onze doelstelling en met deze kleine digitale hulp kan men nu nog meer van de natuur en het landschap genieten.”
 
 

Delen via

Vergelijkbare berichten