Ondernemend Friesland nieuws

Medewerkers zijn het grootste kapitaal bij Stinstra BV

Medewerkers zijn het grootste kapitaal bij Stinstra BV

Als directeur van Stinstra BV is Erik-Jan Wijnstra oprecht trots op de projecten die dit bedrijf uitvoert. Nóg trotser is hij op de mensen die het werk doen; aan hen heeft het Leeuwarder bedrijf zijn wapenfeiten te danken.

Als Erik-Jan Wijnstra iemand inspirerend vindt, dan is het wel trainer Henk de Jong. Een

teamplayer, een mensenmens; zo ziet Wijnstra hem. Een gevalletje ‘ it takes one to know one’, blijkt gaandeweg het gesprek. Vraag hem waar hij trots op is en hij noemt als eerste zijn collega’s die er vol voor gaan.

 

Uit de schaduw

In zekere zin is het ook vanwege de medewerkers dat Wijnstra tien jaar geleden besloot om voor Stinstra te gaan werken. Het bedrijf is 26 jaar geleden door Karel Stinstra opgericht als onderaannemer van Metaflex. Met zijn zoon Marcel werkte hij vanuit een ruimte achter een supermarkt in Deinum. De zaken gingen goed, Stinstra BV groeide flink en verhuisde in 2002 naar de huidige locatie in Leeuwarden.

 

“Ik woonde in Deinum en kende veel medewerkers van Stinstra. Tijdens de economische crisis van tien jaar geleden kwam ik in contact met Karel en Marcel. Ik werkte op dat moment voor KPN in Den Haag. Maar ik ben daar toen snel gestopt en ging aan de slag bij Stinstra, als directeur. Ik voelde me betrokken bij de mensen die hier werken.” Het Stinstra-team heeft vervolgens de schouders eronder gezet om ‘uit de schaduw’ te komen. “Projecten die we voorheen uitvoerden voor Metaflex zijn we zelf gaan doen. Dat heeft een stijgende lijn opgeleverd.”

 

Hogere kwaliteit

Stinstra bestaat uit twee takken. Enerzijds Stinstra BV, gespecialiseerd in aluminium en kunststof kozijnen. “Jan Sjoerd Herder stuurt hier een team van vakmensen aan. We werken veel met aannemers uit de wijde regio en voor particulieren. De afgelopen tien jaar hebben we sterk ingezet op kwaliteit. Hörman garagedeuren, Profel en K-Vision kozijnen; we hebben alleen maar A-merken in ons assortiment. We hebben een grote showroom waar mensen ons aanbod kunnen zien.”

 

De tweede tak is Stinstra Projecten, koel- en vriesbouw voor de voedingsindustrie, voor bedrijven als Cloetta, Heiploeg en Friesland Campina. “Ronnie Overbeek stuurt op onze vestiging Borculo het team aan. We werken in binnen- en buitenland voor onze opdrachtgevers. Onze jongens gaan naar landen als Amerika, Afrika, Australië, India en Denemarken om daar projecten uit te voeren. Karel is inmiddels al een tijdje met pensioen, maar voor buitenlandse klussen kunnen we hem altijd nog inschakelen.”

 

Solide team

Sommige projecten springen er voor Wijnstra uit. “We hebben Koel- en Vrieshuis Lintelo

gerealiseerd, een heel groot project”, noemt Wijnstra als voorbeeld. “Voor Voetzorg

Leeuwarden hebben we aluminium kozijnen en gevelbekleding gerealiseerd. En nu zijn we

onder andere bezig met nieuwbouw van appartementen op de Fenixlocatie aan het

Valeriuskwartier in Leeuwarden. Fabiton, een bedrijf waarvan Herman de Vries en ik eigenaar zijn, levert en monteert het prefab casco. Vanuit Stinstra leveren en plaatsen we de aluminium kozijnen. Ook weer een geweldig project. Dit geeft onze reikwijdte wel aan.”

 

Dat bedrijven graag Stinstra inschakelen, is volgens Wijnstra te danken aan de mentaliteit van het bedrijf. De mensen die er werken zijn kundig maar nuchter. Ze komen afspraken na, denken mee en verzorgen het complete pakket tot en met de montage aan toe. Het verloop is bij Stinstra minimaal, de medewerkers vormen een solide team. “Momenteel zoeken we wel een calculator. En we hebben altijd ruimte voor vakmensen, zoals timmermannen en koel-vriesmonteurs.”

 

Juiste plek

Sinds enkele maanden heeft Wijnstra het bedrijf volledig overgenomen van de Stinstra’s. Hoe ondernemend hij ook is, ambities om nog ergens anders aan de slag te gaan heeft hij niet. Hij is hier helemaal op zijn plek. En dan gaat het werk soms ook gepaard met leuke bijkomstigheden. Een fonkeling in zijn ogen: “Henk de Jong heeft eerder dit jaar meegewerkt aan een tv-reclame voor ons. Dat was geweldig leuk!”

Onze specialisten
Jacqueline Brouwer
Jacqueline Brouwer
Brouwer Advocatuur
Advocaat
KIES KOERS_Ymkje de Vries-ZW-W
Ymkje de Vries
Kies Koers
NLP Coaching trainer en Hypnose trainer
Nick Betgem-web
Nick Betgem
Office IT
IT specialist
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
COVERFOTO_Kuipers Verzekeringen_ZW-w
Kuiper Verzekeringen
Kuiper Verzekeringen
Specialist verzekeringen
En Beter-Bert Hendriks-ZW-w
Bert Hendriks
&beter
Ontwikkelt mens, werk & organisatie
Kenneth Smith_Hr H Roelfsema
Hans Roelfsema
Kenneth Smit
Persoonlijke ontwikkeling