Meneer Kooi groeit verder in Drachten

Meneer Kooi opent in oktober dit jaar een volledig nieuw bedrijfspand aan de Zeppelinlaan in Drachten. Het nog jonge bedrijf, leverancier van zorghulpmiddelen, verhuist vanuit Leek naar de Smallingerlandse hoofdplaats om verdere groei te kunnen te kunnen realiseren.

Directeur Gosse Kooi startte in 2019 met Meneer Kooi, een bedrijf dat gespecialiseerd is in de levering van kwalitatieve en innovatieve producten aan onder andere zorgcentra en ziekenhuizen. Meneer Kooi breidde snel uit, in vijf jaar van zeven naar maar liefst vijftig werknemers.

Groei

Het einde van de groei is nog niet in zicht. “De verwachting is dat er de komende jaren gemiddeld tien nieuwe medewerkers bijkomen,” vertelt Yteke van Dijk, senior marketing en communicatieadviseur bij Meneer Kooi. Ook het aantal zorginstellingen waar Meneer Kooi hulpmiddelen aan levert, blijft toenemen.

Door de snelle ontwikkeling is Meneer Kooi in Leek letterlijk en figuurlijk uit zijn jasje gegroeid. Voor de bouw van een nieuw en groter bedrijfsgebouw is de keuze gevallen op de Zeppelinlaan in Drachten, een mooie zichtlocatie aan de A7, centraal gelegen en makkelijk bereikbaar.

Ook het feit dat er veel Friezen bij Meneer Kooi werken, speelde een rol bij de keuze voor Drachten. “De kans dat door de verhuizing we werknemers kwijtraken is daardoor klein,” licht Van Dijk toe. De nieuwbouw is in februari gestart en wordt uitgevoerd door Bouwgroep Noord.

Nieuw pand

Het nieuwe pand wordt, begane grond en eerste verdieping samen, ruim 3.200 m2 groot. Het nieuwe magazijn beslaat 1.800 m2 en wordt zestien meter hoog. Van Dijk: “We hebben veel magazijnruimte nodig. Dat we in op deze locatie zo hoog mogen bouwen was mede een reden om voor Smallingerland te kiezen.”

Nieuwbouw biedt volgens Van Dijk het voordeel dat het te realiseren pand exact voldoet aan de gewenste maatstaven. De medewerkers van Meneer Kooi zijn nauw betrokken geweest bij de totstandkoming van de definitieve plannen. Logisch, aldus Van Dijk. “Zij weten het beste hoe we werken en wat nodig is.”

Kwaliteit

Meneer Kooi levert hulpmiddelen aan met name instellingen uit de ouderen- en gehandicaptenzorg door heel Nederland, van: persoonlijke beschermingsmiddelen, bedden en matrassen, bad- douche en toilethulpmiddelen, medisch- en zorgmeubilair, patiënten- en behandelstoelen tot aangepaste fietsen.

“Onze producten dragen bij aan betere arbeidsomstandigheden voor zorgverleners en een betere kwaliteit van leven van cliënten,” vertelt Van Dijk. Bij de hulpvraag wordt niet alleen gekeken naar standaardoplossingen. Producten op maat is het uitgangspunt, ook als dit betekent dat er nieuwe producten of aanpassingen moeten worden ontwikkeld.

Een goede relatie met de klanten is erg belangrijk voor Meneer Kooi. “Wij willen als een collega zijn voor onze relaties. Iemand waar men altijd voor raad en daad terecht kan en die ontzorgt. Om dat te bereiken werken we met vast team voor elke klant en bieden we een totaalpakket aan diensten”,” vertelt Van Dijk.

De verhuizing naar Drachten en de groei van het bedrijf vergen tijd en energie, maar het belang van de bestaande klanten blijft prioriteit, aldus Van Dijk. “Onze dienstverlening moet goed zijn. Mede daarom kiezen we voor beheerste groei, we willen altijd kwaliteit kunnen leveren.”

Vergelijkbare berichten