Met deze tips kom jij als beginnende ondernemer in Friesland uniek voor de dag

Met meer dan twee miljoen ondernemingen in Nederland is het lastig om als beginnende ondernemer uniek voor de dag te komen. Ook in Friesland zijn natuurlijk veel ondernemers actief en binnen elke concurrerende sector is het van groot belang om je plekje op de markt te verwerven. Dat kost aan de ene kant natuurlijk tijd, maar tegelijkertijd kun je sneller naam maken door creatief uit de hoek te komen. 

Ieder mens is uniek en je onderneming is natuurlijk een verlengstuk van je eigen ik. Met de tips uit dit artikel kom jij als ondernemer in Friesland uniek voor de dag! 

Een creatieve website met unieke content 

Natuurlijk moet je als ondernemer een website maken, maar het zal je ongetwijfeld zijn opgevallen dat veel websites op elkaar lijken. Met unieke content weet jij je als ondernemer dus direct te onderscheiden en daar heb je allereerst een goede hostingprovider voor nodig. 

Je website moet snel zijn en tegelijkertijd wil je genieten van een uitstekende service, zodat je bij problemen snel geholpen wordt. Wil je een hostingprovider die aan die eisen voldoet? Kijk dan eens bij mijn.host. 

Maar hoe zet je dan een creatieve website op? Welnu, in de eerste plaats is het belangrijk om mensen aan te trekken met unieke kleuren. De homepagina moet bovendien direct de aandacht trekken en dit kun je doen door deze te voorzien van een unieke slogan of een grappige quote. Maak ook gebruik van beelden en wees niet bang om jezelf op de voorgrond te plaatsen. Mensen houden ervan om direct een beeld van een persoon te hebben, want daarmee straal je vertrouwen en autoriteit op. 

Wees sociaal op lokale evenementen en bedrijfsfeestjes

Ben je niet de meest sociale persoon op aarde en vind je het om die reden lastig om naar lokale evenementen en bedrijfsfeestjes te gaan. Dan ben je niet de enige, want je moet niet vergeten dat iedereen dit wel een beetje eng vindt. 

Gelukkig kun je je goed op dergelijke evenementen voorbereiden door tips op internet te lezen, waardoor je socialer overkomt. Toon bijvoorbeeld interesse in iemand anders zijn onderneming en durf ook ad rem te zijn. Uiteindelijk moet jij die persoon worden die mensen er graag bij hebben tijdens lokale evenementen. In het echt kun je altijd meer indruk maken dan online en dat wordt soms vergeten. 

Help andere mensen met je expertise

Als beginnende ondernemer wil je natuurlijk betalende klanten hebben, maar tegelijkertijd is het ook geen slecht idee om mensen gratis bij te staan en te laten zien dat je expertise hebt. Natuurlijk hoef je daar geen hele dagdelen aan te besteden, want als beginnende ondernemer ben je vooral bezig met je ondernemingsactiviteiten. Maar als mensen bijvoorbeeld vragen aan je stellen, dan is het wel goed om die duidelijk te beantwoorden. 

Dan hebben we ook nog een andere bruikbare tip voor je. Schrijf je in op verschillende forums voor ondernemers, want ook daar kun je laten zien wat je kunt en dan gaan mensen sneller diensten bij je afnemen. Misschien ga je bijvoorbeeld als zelfstandige accountant aan de slag en heeft iemand op een ondernemersforum een specifieke vraag over de btw-aangifte. Dan kun je hem of haar helpen en zo maak je snel naam voor jezelf. 

Zet de sociale media effectief in

Over het inzetten van sociale media als bedrijf heb je natuurlijk al veel gelezen. Vrijwel alle bedrijven doen dit, maar lang niet iedereen doet het effectief. Er zijn bijvoorbeeld veel bedrijven die zich overal lukraak inschrijven zonder over een goede strategie na te denken. Dit is niet verstandig, want dat kost veel tijd en je krijgt er in de regel weinig voor terug.

Maar hoe zet je sociale media dan wel effectief in? Welnu, in de eerste plaats is het belangrijk om je kanalen wijs te kiezen. Doe eerst onderzoek naar het type mensen dat op sociale media zit. Wil je bijvoorbeeld een jonge doelgroep bereiken? Dan heeft het weinig zin om op Twitter of Facebook te adverteren, want daar zijn vrijwel geen jongeren actief. Dan kun je het beste gebruikmaken van TikTok of Instagram. 

Daarnaast is het ook van belang om niet te salesachtig over te komen. Geen enkele volger zit te wachten op opzichtige advertenties, want die zijn er al genoeg op internet te vinden. Daarentegen is het belangrijk om echt waarde toe te voegen. Schrijf bijvoorbeeld humoristische stukken of een mooie anekdote en voeg een mooie foto toe. Sociale media effectief inzetten is geen sinecure en de concurrentie is groot, maar als je niet zomaar iets doet is de kans groot dat je wel succesvol wordt. 

Het belang van authenticiteit 

Als laatste willen we nog even kort benadrukken dat het als ondernemer altijd van belang is om authentiek te zijn. Daarmee bereik je uiteindelijk het meest, want iedereen prikt uiteindelijk door een nepimago heen.

Vergelijkbare berichten