MHB gaat voor nieuwbouw in Joure

Marten Hylkema, directeur/eigenaar van MHB legt uit: “Omdat ons huidige pand in Bolsward te klein wordt hebben we de stoute schoenen aangetrokken en besloten nieuw te bouwen. We hebben gekozen voor een goed bereikbare locatie in Joure aan de Rontgenweg. Hiermee zitten we op een kortere reisafstand van de meeste van onze opdrachtgevers.”

Eenvoud en duurzaam

Het uitgangspunt van het ontwerp is eenvoud en duurzaamheid. Zo wekt het pand meer energie op dan het zal verbruiken. Het nieuwe pand is straks beter geïsoleerd dan een gemiddelde ijshal,” geeft Hylkema aan. “We willen dan ook binnen enkele jaren Off-grid kunnen. Maar het belangrijkste is dat we met dit nieuwe pand onze diensten nog beter kunnen uitvoeren.”

Ruim, modern en goede koffie

Het nieuw te bouwen pand krijgt een oppervlakte van 3.250m2 en is daarmee zes keer zo groot als de huidige locatie.  Het pand wordt uitgerust met een hypermoderne studio van 250m2, trainingsruimten, diverse werkplekken, een ruimte voor service en onderhoud en een centraal gelegen ontmoetingsruimte annex kantine met goede koffie.

Aan de voorzijde komen maar liefst drie laad- en losdocks. Binnen komt een interne garage waar, naast laden en lossen, ook ’s nachts veilig gestald kan worden. Het pand wordt gebouwd op een kavel van 5.000 m2 met ruimte voor groen en parkeergelegenheid.

Verhuizing begin 2023

De bouw start nog deze zomer. Naar verwachting kan MHB begin 2023 zijn intrek nemen in het nieuwe pand.

Vergelijkbare berichten