Minister Schultz van Haegen spreekt op Wetsus Congress 2013

Het congresthema wordt ’s ochtends belicht vanuit het nationale Topsectorenperspectief door de Minister, vanuit Europees standpunt door Luisa Prista (European Commission, DG Research & Innovation) en de invalshoek van het bedrijfsleven word ingevuld door Carlos Cosín, CEO van het Spaanse Abengoa Water. In de middagsessies wordt door sprekers uit binnen- en buitenland verder ingezoomd op de waarde van kennis vanuit het oogpunt van ondernemerschap en Europese clustering.

De tweede congresdag staat in het teken van de wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van watertechnologie, met vier parallel sessies en twee keynote sprekers van hoog internationaal kaliber. Prof. Edward L. Cussler is Distinguished Institute Professor in Chemical Engineering aan de Universiteit van Minnesota. Hij is een absolute autoriteit op het gebied van transportprocessen, zoals die over membranen. Membranen spelen een belangrijke rol in talrijke processen in de watertechnologie, bijvoorbeeld bij Blue Energy.

Dr. Mea-Wan Ho promoveerde in de Biochemie aan de Universiteit van Hong Kong. Ze is directeur van het Institute of Science in Society in het Verenigd Koninkrijk. Een van haar onderzoeksgebieden betreft de link tussen Natuurkunde en Biologie en het is om die reden dat ze een grote interesse heeft ontwikkeld in de eigenschappen van water.

Daarnaast zijn er op het tiende congres parallelsessies rond bedrijfsfinanciering en talentontwikkeling georganiseerd, in samenwerking met WaterCampus Leeuwarden.

Het Wetsus Congress trekt jaarlijks ongeveer 700 bezoekers . Op www.wetsus.nl staat altijd de laatste informatie.

Delen via

Vergelijkbare berichten