Minnertsga krijgt één van de eerste hybride voetbalvelden van het noorden

Op dit moment wordt in Minnertsga hard gewerkt aan een hybride voetbalveld. In een hybride voetbalveld wordt echt gras gecombineerd met kunstgrasvezels. Daardoor voelt het alsof je op natuurgras speelt, maar heeft het ook de voordelen van kunstgras. Het wordt één van de eerste hybride voetbalvelden in het noorden. En daar is Waadhoeke trots op.

Tijdens het voetbalseizoen 2022/2023 werd het B-veld van VV Minnertsga steeds lastiger te onderhouden en te bespelen. De drainage in het veld is van 1960 en liet steeds minder water door. Een nat en onbespeelbaar veld was het gevolg. Het veld was aan de beurt voor een renovatie. Met het oog op de toekomst is ervoor gekozen om er een hybride speelveld van te maken. Een hybride Grassmasterveld heeft meer bespeelbare uren (800) dan een gewoon natuurgrasveld (400), zit qua kosten tussen een natuurgrasveld en kunstgrasveld in, en zou in de toekomst een goede vervanger kunnen zijn van kunstgrasvelden in Waadhoeke.

In Juli heeft de gemeenteraad positief besloten om het geld beschikbaar te stellen voor het hybride voetbalveld. Op dit moment is Field Turf Tarkett bezig met de implantatie van de vezel in Minnertsga. Dat is best bijzonder aangezien het bedrijf normaal gesproken bij topclubs aan het werk is, maar nu dus op de voetbalvelden bij een amateurclub in de gemeente Waadhoeke.

De gemeente is in dit traject begeleid door Gert Jan Hilarius, de groundsman in het Heerenveen stadion. Hij is bekend met de aanleg en het onderhoud van hybridevelden, en heeft de gemeente advies gegeven en voor een gedeelte ook toezicht gehouden op de aanleg. De verwachting is dat Tarkett zondag de werkzaamheden kan afronden.

Vergelijkbare berichten