Miss Tulip 2010: Daniëlle Zwerver

Daniëlle zit in het examenjaar van VMBO-GT van het Bogerman-college in Koudum en heeft zich aangemeld voor de Middelbare Hotelschool van de Friese Poort in Sneek. Gasten vermaken en toeristen de weg wijzen is haar met de paplepel ingegoten, want haar ouders, Gerben en Helga Zwerver, hebben een botenverhuurbedrijf. Daniëlle spreekt Nederlands, Duits, Engels en Frans en ambieert een managementfunctie in de horeca. Dat ze barst van de energie mag blijken uit de vele sportieve activiteiten, zoals drie maal per week volleyballen bij de Oeverzwaluwen en dagelijks paardrijden als lid van de rijvereniging Morraruiters, beide in Koudum, én duiken. Hobby’s kosten geld, dus werkt ze in de weekends en vakanties ook nog eens in de plaatselijke snackbar Kwalitaria van John en Christien van Vliet.

“Dat is hartstikke leuke zaak, verre van gewoon. Ze verkopen er echt de lekkerste broodjes van Friesland en heerlijke Vlaamse frieten. Mensen kunnen er hun elektrische fietsen opladen terwijl ze op het terras genieten van een longuette ham special of stroopwafelijs.”

Tulpenroute

Wie de bewegwijzerde tulpenroute in de Noordoostpolder wil fietsen of met de auto of motor wil rijden kan het beste beginnen bij tropisch paradijs De Orchideeënhoeve, Oosterringweg 34 in Luttelgeest. De bollenvelden staan tot en met de eerste week van mei in bloei.

Tulpenarrangementen vindt u op: www.holidays-in-holland.nl :

Fietsarrangement 1:

www.holidays-in-holland.nl/Tulpenroute/Tulpenroute.html

Fietsarrangement 2:

www.holidays-in-holland.nl/3_Provinces_Bike_Tour/3_Provinces_Bike_Tour.html

Foto’s: Miss Tulip 2010, Daniëlle Zwerver, in een zee van tulpen aan de Hopweg bij Lemmer.

Delen via

Vergelijkbare berichten