Muzikaal theaterdiner ‘Cantare & Mangiare’ in kerkje van Jellum

Vanaf midden april is in het gerestaureerde ‘theaterkerkje’ van Jellum een bijzondere theaterervaring te beleven: een muzikaal theaterdiner met een Italiaans tintje. Niet alleen het eten is Italiaans, ook het verhaal en de muziek zijn geïnspireerd op ‘la bella Italia’. Inez Timmer en Tseard Nauta, twee bekende muzikanten en acteurs, putten daarbij uit de rijke culinaire en muzikale traditie van het land van genieten en lekker eten.

Gezond eten staat niet alleen op het menu, maar is ook de passie van kokkin Laura. Samen met haar stiefzoon Giannini runt zij het restaurant ‘Cantare & Mangiare’, ofwel Zingen en Eten. De gasten worden niet alleen getrakteerd op lekker eten en een keur van Italiaanse hits, maar ook op Laura’s filosofie over gezond eten. Haar culinaire opvattingen nemen echter een bedenkelijke wending als opeens haar verfoeide ex, de vader van Giannini, op de stoep staat om ‘zijn’ restaurant terug te eisen. De ontknoping is even verrassend als het toetje.

‘Cantare & Mangiare’ is een onderhoudende muzikale komedie met een knipoog naar onze omgang met eten en voedsel. Dat eten wordt verzorgd door het tegenover de kerk gelegen restaurant Jonker Sikke.

Inez Timmer en Tseard Nauta werken al jaren samen in talloze muziektheater producties in en buiten Friesland. De tekst en de regie van ‘Cantare & Mangiare’ zijn in handen van Hans Brans.

Speeldata en reserveringen

  • Plaats: Theaterkerk het Mammemahuis, Hegedyk 15, 9026 BB Jellum
  • Data: 12 april (try out), 13 (besloten), 14 (première), 15, 16, 19, 20, 22 en 23 april 2023
  • Aanvang: 18:30
  • Kaarten: Reserveringen ad € 49,50 

Foto: Peter Shütte

Vergelijkbare berichten

Geen vergelijkbare berichten gevonden