Ondernemend Friesland nieuws

Nano infrarood warmtepanelen in Duurzaam Doen Huis

Nano infrarood warmtepanelen in Duurzaam Doen Huis

‘Met het Duurzaam Doen Huis willen we voorop blijven lopen’ zegt Roeland Westra, projectleider Centrum Duurzaam. ‘Dat kan alleen in samenwerking met het bedrijfsleven’. Naast de bestaande fabrikanten ontdekken ook nieuwe fabrikanten het Duurzaam Doen Huis. ‘Met Lightbyled uit Leeuwarden hebben we een nieuwe duurzame partner gevonden voor infrarood verwarming die een nano infrarood paneel beschikbaar stelt’.

Nieuwe manier van verwarmen
Infraroodverwarming werkt anders dan een conventioneel verwarmingssysteem zoals bijvoorbeeld een CV-ketel. ‘We zijn gewend om de lucht te verwarmen in huizen en panden’, legt Ger van den Brink van Lightbyled uit Leeuwarden uit. Infrarood warmtepanelen verwarmen de massa zoals stoelen, banken, muren en personen. Deze objecten warmen op en geven deze warmte af aan de omgeving. ‘De panelen verwarmen door middel van straling. Dat is hetzelfde gevoel  als je achter het raam zit als de zon schijnt. Wat onze infrarood panelen uniek maakt is de combinatie van nano- en infraroodtechniek. Deze combinatie zorgt voor een laag energieverbruik van onze panelen’. De warmtepanelen  met een afmeting van 90 x 60 cm hebben een vermogen van 300 Watt en verwarmen een oppervlakte van ongeveer 55 m2. Ze produceren warmte op basis van elektriciteit. Gas en andere fossiele brandstoffen zijn overbodig.

 

Duurzaam Doen Huis
In het Duurzaam Doen Huis staan praktijkopstellingen op het gebied van verwarming, afgiftesystemen, ventilatie, domotica, duurzame energieopwekking en verlichting. Deze duurzame en innovatieve praktijkopstellingen zijn gerealiseerd in samenwerking met fabrikanten uit Friesland en daarbuiten. ‘Onze technische studenten leren om deze duurzame installaties zo energiezuinig mogelijk te maken’, vertelt Durk Reitsma docent ROC Friese Poort. In het kader van Duurzaamheid in beroep is de workshop Hoe verduurzaam ik mijn woning, bedrijf en winkel ontwikkeld. ‘Dit betekent dat al onze studenten terecht kunnen in het Duurzaam Doen Huis’. Ook bedrijven zoals Damstra, Pranger Rosier, Feenstra en GasUnie maken gebruik van het Duurzaam Doen Huis voor het scholen van medewerkers.

Onze specialisten
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Wim behage Accent Automatisering Sneek
Wim Behage
Accent Automatisering
ICT-specialist
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Pieter de Boer en Harry Poort Groenewegen Advocaten & Notarissen Heerenveen
Pieter de Boer & Harry Poort
Groenewegen Advocaten en Notarissen
Advocaten en Notarissen
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Bas-Jan 't Jong Inaday merken en patenten Heerenveen
Bas-Jan 't Jong
Inaday Merken en Patenten
Patenten en merken adviseur
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement