Nauta Evenementencommunicatie genomineerd voor Gouden Giraffe

De prijs wordt toegekend aan bedrijven, personen in de Live Communication branche die hun nek regelmatig uit steken: door een sterk, origineel, gewaagd, resultaatgericht, effectief en/of maatschappelijk verantwoord concept te bedenken voor de realisatie van een succesvol evenement, beurs of congres. Uit de 28 inzendingen voor de categorie ‘creatief’ kregen 6 kanshebbers de mogelijkheid hun case live aan de jury te presenteren. Hieruit zijn 3 genomineerden gekozen.

 

Het plan

Vorig jaar bestond coöperatie DELA 75 jaar. Sinds het ontstaan in 1937 verzorgde de coöperatie ongeveer 750.000 uitvaarten. DELA wilde deze 750.000 overledenen op een bijzondere wijze herinneren. Nauta Evenementencommunicatie bedacht het concept om een ‘monument’ te maken van 750.000 bloembollen op de Floriade in Venlo. “Hiermee gaven we invulling aan de vraag om herinneringen aan al deze overledenen levend te houden en kleur te geven”, aldus projectmanager Petra Zwaan.” Want, leven is doorgeven aan volgende generaties. De geplante bloemen geven op een symbolische manier kleur aan al die herinneringen.

 

De uitwerking

Het eerste idee groeide uit tot een event met steeds meer lagen, net als bij een bloembol.  Een eerste bol werd geplant door leden uit de eerste generatie en de oudere generatie. Daarnaast ontstond het idee om een eigen bloem te kweken. Het werd de  DELA75Dahlia. Aan het einde van dit jaar zijn de bollen in grote oplage gereed. Al meer dan 6000 leden hebben bloembollen van deze speciale jubileumbloem besteld. En er was de eerste DELA Ledendag! Leden van DELA werden bij het bollenveld bij de Floriade in Venlo ontvangen om vervolgens zelf een bloembol met een persoonlijke herinnering te planten ter nagedachtenis aan overleden dierbare.  Mensen die er niet bij konden zijn, konden ook online een herinnering aan een dierbare plaatsen. Op een speciale Facebook-pagina.

 

Maandag 15 april worden de winnaars van de verschillende categorieën bekend gemaakt tijdens de Gouden Giraffe gala awardshow.

Delen via

Vergelijkbare berichten