Nedcam versterkt haar positie door partnership met Nobel Capital Partners

Nedcam, toonaangevend producent van hoogwaardige mallen voor de composietenindustrie, heeft een belangrijke mijlpaal in haar ontwikkeling aangekondigd. De onderneming gaat een partnership aan met investeringsmaatschappij Nobel Capital Partners.

Doel van de samenwerking is een groeiversnelling van Nedcam, door middel van zowel geografische expansie alsook het betreden van nieuwe marktsegmenten. In dat kader werden recent de activiteiten van het Duitse Modellbau Nachtigall overgenomen. Bovendien werd geïnvesteerd in het installeren van de meest toonaangevende XXL 3D-printer van Europa in Heerenveen, waarmee Nedcam als eerste speler in haar markt een volledig circulaire propositie wil bieden aan haar klanten.

Oprichters Erwin van Maaren en Jan Volker blijven beiden als directeur en aandeelhouder betrokken bij de verdere groei van Nedcam.

Nedcam naar het volgende niveau

“De beslissing om met Nobel Capital Partners samen te werken, komt voort uit onze ambitie om de sterke groei van Nedcam in de afgelopen jaren vast te houden en te continueren”, aldus Erwin van Maaren. “Daartoe willen wij de onderneming versneld naar een volgend niveau tillen. Met de toetreding van een actieve investeringspartner als Nobel denken wij hier de juiste stap in te zetten. In deze keuze stonden de persoonlijke aanpak en de gezamenlijke visie op innovatie, professionaliteit en duurzame groei voor ons centraal.”

Vergelijkbare berichten