Nederlandse Landbouwbeurs toont talrijke agrarische primeurs

De Nederlandse Landbouwbeurs verwelkomt een indrukwekkend aantal primeurs. Van de allernieuwste traktoren met ECOBlue technologie, het unieke stuurhulpsysteem EZ-Pilot van Agrometius tot de flexibele hydraulische giekaanbouw Orca van Hemos. De gezamenlijke GEA Farm Technologie dealers laten het publiek voor het eerste kennismaken met de MI-One melkrobot in 1-box uitvoering en DSD Stalinrichting komt met een nieuw type slagboom en de Hygi drinkbak 400 naar Leeuwarden. Wasserbauer introduceert de geniale volautomatische voedersystemen Butler en Mismeister die uit zichzelf door de stal gaan. Jan Smedes BV toont een primeur voor verreikers in de vorm van de ultramoderne Manitou MLT 625. De volautomatische Oldenhuis WiBo8 is nieuw op het gebied van palletiseermachines.

Naast nieuwe landbouwmachines en -werktuigen biedt de beurs ook op andere terreinen volop primeurs. Een voorbeeld daarvan zijn energiebesparende oplossingen voor boeren die duurzame energie in de vorm van zon, wind en biomassa willen produceren of natuurlijke producten in de kringloop bodem-plant-dier-mest voor een duurzame land- en tuinbouw. En bijvoorbeeld hoogwaardige diervoeding ter verbetering van de gezondheid en het bedrijfsrendement.

Live demoring, MVO duurzaamheidplein en agrarische veiling

De demoring die DLV Plant in samenwerking met deelnemers en WTC Expo organiseert, maakt een bezoek aan de Landbouwbeurs dit jaar extra interessant. Er worden dagelijks op vaste tijdstippen nieuwe werktuigen, noviteiten en systemen gepresenteerd van fabrikanten van landbouwwerktuigen. Ook enkele primeurs van de Agritechnica te Hannover van november 2011 zijn hier te zien.

Op het MVO duurzaamheidplein, dat in samenwerking met de Provincie Fryslân wordt georganiseerd, staat maatschappelijk verantwoord ondernemen centraal. De landbouwbeurs biedt met de deelname van Troostwijk Veilingen nog meer activiteiten. In de hiervoor apart ingerichte Keltenhal wordt een groot en gevarieerd aanbod werktuigen en agrarische-, tuin-, park- en grondverzetmachines gepresenteerd. De kijkdagen vallen samen met de beurs. Het online meebieden op gebruikte landbouwmachines sluit maandag 19 december om 14.00 uur.

Delen via

Vergelijkbare berichten