Negen bedrijven aan de slag met duurzaamheid

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is sterk in opkomst. De maatschappij vraagt in toenemende mate aan bedrijven om verantwoording af te leggen over de gevolgen van hun handelen op milieu- en sociaal gebied. Consumenten worden kritischer, bedrijven stellen steeds vaker eisen aan hun toeleveranciers en ook de overheid koopt duurzame diensten en producten. Duurzaam ondernemen is een must, maar biedt vooral ook kansen!

Deelnemende bedrijven
Voor het Koploperproject Weststellingwerf doen de volgende bedrijven mee: Schildersbedrijf Kranendonk, Taxibedrijf Troost & De Boer, Moes Bedden, Martec Nederland, Holland Inn, Stoffeerwereld Ruitenberg, Jumbo Noordwolde De Jong, Heiwo Carrosseriefabriek en Landustrie Sneek BV.

Het Koploperproject

De gemeente wil duurzame bedrijvigheid stimuleren. Dat past in het beleid van de gemeente en is bovendien goed voor de lokale economie en de werkgelegenheid. Met het Koploperproject willen de gemeente en  bedrijven  samen aan de hand van concrete voorbeelden laten zien dat duurzaam ondernemen niet alleen hoort en nodig is, maar ook lonend is en boeiend kan zijn. Dat is goed voor People, Planet én Profit. Inmiddels zijn al ruim 20 Koploperprojecten uitgevoerd in Fryslân, waarbij al meer dan 200 bedrijven en organisaties zijn betrokken.

Wat houdt het Koploperproject in?

De deelnemende bedrijven worden doorgelicht op duurzaamheid. Nieuwe kansen, verbetermogelijkheden en risico’s worden in kaart gebracht. En de bedrijven gaan concreet aan de slag met MVO-beleid en verbeteracties. Ze wisselen ervaringen uit met andere koplopers en de resultaten worden gedeeld met andere ondernemers. Zo kunnen bedrijven zich ook profileren als duurzame Koploper. Het project duurt circa een jaar en wordt gecoördineerd door provincie Fryslân project A7Westergo. De inhoudelijke uitvoering/begeleiding ligt in handen van het adviesbureau DZyzzion.

Delen via

Vergelijkbare berichten