Nieuw advocatenkantoor opent deuren

Peter Redeker is samen met Rudolf Hulshof initiatiefnemer van het nieuwe advocatenkantoor in Leeuwarden. Beide heren werkten een aantal jaren, onder een andere naam, samen toen ze besloten met een nieuwe ploeg en onder een nieuwe vlag een nieuw kantoor te beginnen.

 

Zakelijk en privé

Birne Advocaten houdt kantoor op de tweede etage van de voormalige Willem Lodewijkschool naast het Provinciehuis in aanbouw. Een fraai historisch pand, midden in het centrum, met eigen parkeergelegenheid en voldoende ruimte voor eventuele uitbreiding. Birne telt in Francien Alberda en Lya Jeulink nog twee ervaren advocaten, respectievelijk gespecialiseerd in het huurrecht en het personen- en familierecht. “Samen bestrijken we een breed scala aan rechtsgebieden waarmee we ondernemers zowel zakelijk als privé ter zijde kunnen staan”, aldus Hulshof.

 

 

Vaste tarieven

Birne Advocaten hanteert vaste tarieven en vermeldt deze op de website. “Cliënten weten vooraf waar ze aan toe zijn. We hanteren voor iedereen dezelfde vaste tarieven. Dus ongeacht de aard, omvang en spoedeisendheid van een opdracht. We doen ons werk omdat we het interessant vinden en goed willen doen”, aldus Redeker.

 

Problemen voorkomen

Meestal komt een advocaat in beeld wanneer er iets mis is. Jammer, vindt Hulshof. “Wanneer men zich tijdig laat adviseren, kunnen veel problemen voorkomen worden. Dat begint al met het kiezen van de juiste rechtsvorm en het opstellen van adequate leveringsvoorwaarden. Maar bijvoorbeeld ook bij het uitonderhandelen en opstellen van overeenkomsten wordt vaak niet bij mogelijke problemen stilgestaan. Ook branchespecifieke details worden al snel over het hoofd gezien. Contracten sluit men niet zo zeer voor de goede tijden, maar voor de slechte tijden.”

Delen via

Vergelijkbare berichten