Nieuw gezondheidsconcept Bloom Healthy Life van start op Ameland

Sinds 1 september is Bloom Healthy Life van start met een uniek en nieuw leefstijlinterventie-concept op Ameland. Bloom Healthy Life is een zorgcoöperatie met programma’s in vakantiesferen in de schoonste lucht van Nederland. Met drie programma’s biedt Bloom Healthy Life een divers zorgpalet waarmee cliënten kunnen werken aan een gezondere leefstijl of herstel na (mentale) ziekte. Bloom Healthy Life zet met dit concept positieve gezondheid, door middel van leefstijlinterventie, vitaliteit en preventieve zorg, in Nederland op de kaart.

Bloom Healthy Life biedt programma’s voor een brede doelgroep. De organisatie biedt behandelprogramma’s voor mensen met gezondheidsproblemen door bijvoorbeeld hart-, vaat- en longaandoeningen, Post-Covid of stress. Maar ook mensen die hun leefstijl willen aanpassen om vitaler te worden en bijvoorbeeld willen werken aan een rookverslaving, overgewicht of een gezonder leven kunnen vanaf september terecht bij een van de programma’s op Ameland. Met een professioneel team van specialisten wordt er met de cliënt gewerkt aan meer vitaliteit en bevordering van de gezondheid.

Persoonlijke programma’s met een duurzaam resultaat

Bloom Healthy Life is een initiatief van een team van medische specialisten, fysiotherapeuten en coaches. Kees van der Ploeg, voorzitter bestuur en verandercoach, en een van de initiatiefnemers:
“We zien een toenemende belangstelling voor ziektepreventie en een gezondere leefstijl. Zowel bij mensen individueel, als bij werkgevers. Ziekte en stressgerelateerde aandoeningen zorgen voor enorme kosten in de gezondheidszorg en bij werkgevers. Daar wilden we iets aan doen, met het aanbieden van preventieve zorg en lijfstijlinterventie. We bieden mensen de mogelijkheid hun gezondheid in eigen hand te nemen.” Hij vervolgt: “We hebben drie verschillende programma’s die aangepast kunnen worden op de hulpvraag van de cliënt. Ons team van specialisten draagt hier ieder vanuit zijn eigen vakgebied en ervaring aan bij, waardoor je je een bundeling van de beste zorg ontvangt. Ook de locatie, waddeneiland Ameland, met haar zilte en schone lucht en natuurlijke omgeving zijn van invloed op het succes van onze programma’s. Je zou Bloom Healthy Life kunnen vergelijken met een duur kuuroord in het buitenland, waarbij je ook nog eens begeleid wordt door de beste specialisten.”

Leefstijlinterventie een investering

Cliënten verblijven voor de duur van de programma’s in het WestCord Hotel Noordsee op Ameland. Er zijn 24 suites beschikbaar in een speciale vleugel die stofvrij en allergeen-arm is. Samen met het team kan de cliënt werken aan het herstel na een ingreep, of een aangepaste, gezonde levensstijl ontwikkelen in een gezonde en helende omgeving. De cliënt wordt gedurende 1 à 2 jaar begeleid om de gezonde levensstijl te integreren in het dagelijks leven en zo duurzame veranderingen tot stand te brengen.

Vergelijkbare berichten