Nieuw initiatief voor de woningmarkt

De woningmarkt in Nederland beleeft zware tijden. Ten opzichte van het topjaar 2006, toen bijna 210.000 woningen van de hand gingen, is het aantal woningtransacties gedaald met 40%. De periode dat een woning gemiddeld te koop staat is flink opgelopen en bedraagt in sommige regio’s al meer dan twee jaar. Het gemiddelde prijsniveau is de afgelopen jaren gedaald, maar geïnteresseerde kopers zijn afwachtend en vinden dat de gehanteerde vraagprijs, in combinatie met de strengere voorwaarden die overheid en hypotheekverstrekkers hanteren, nog steeds te hoog. Actiehuis haalt de ‘lucht’ uit de prijzen.

De woningen op Actiehuis.nl hebben een zogenaamde ‘Gungarantieprijs’ die tenminste 20% lager ligt dan de oorspronkelijke vraagprijs en tenminste 10% lager dan de laatst gehanteerde vraagprijs. De Gungarantieprijs is de ‘bieden vanaf’ prijs waartegen de woning gegarandeerd wordt verkocht en dat laatste maakt het concept van Actiehuis.nl uniek. De gestandaardiseerde procedure staat volledig onder notarieel toezicht en de opzet voorkomt dat geïnteresseerde kopers tegen elkaar worden uitgespeeld. Voor de verkoper heeft deze strakke procedure als belangrijk voordeel dat hij of zij binnen drie weken weet of de woning is verkocht.

Makelaars en hun opdrachtgevers reageren positief op dit nieuwe concept. “Actiehuis haalt door haar werkwijze een woning uit de anonimiteit. We horen van onze opdrachtgevers dat kans op een snelle en succesvolle verkoop van de woning  in veel gevallen zwaarder weegt dan het prijsoffer dat ze moeten brengen. Daarbij zijn het te gelde maken van de overwaarde, het beperken van een mogelijke restschuld of het voorkomen van een gedwongen veiling, belangrijke overwegingen. Met Actiehuis.nl kun je als verkoper de markt voorblijven in plaats van lijdzaam volgen.”

Door een uitgekiende campagne met een mix van traditionele middelen en relatief nieuwe middelen als Twitter, Facebook en Hyves, maar ook een zogenaamde omwonenden mailing, worden de woningen actief onder de aandacht gebracht van geïnteresseerde kopers. En voor die laatste groep zijn de woningen op Actiehuis.nl een absolute buitenkans.

Actiehuis startte maandag 2 mei in de provincie Friesland. De eerste makelaars en notarissen hebben zich inmiddels aangemeld en ook de eerste woningen zijn geplaatst. In juni wordt Actiehuis verder uitgerold in de rest van het land. Voor meer info kijk op www.actiehuis.nl .

Delen via

Vergelijkbare berichten