Nieuwbouw Pranger-Rosier Installaties in Leeuwarden

“Leeuwarden is een aantrekkelijke stad om ons te huisvesten”, zo vertelt directeur Peter Pranger. “Hier in de omgeving wordt veel gebouwd en gebeurt dus van alles op het gebied van het installatiewerk. Bovendien hebben we met Leeuwarden meteen een centrale uitvalsbasis voor de rest van de provincie. Zeker waar het gaat om het onderhoudswerk. Daarin zijn we de afgelopen jaren behoorlijk gegroeid. Wij onderhouden dan ook vooral grote installaties. Daar zijn dagelijks 40 medewerkers mee bezig. Uitbreiden in Dokkum, waar ons hoofdkantoor zit, werd een lastig verhaal.”

De nieuwe huisvesting in Leeuwarden wordt duurzaam en CO2 neutraal. Het gebouw krijgt drie lagen en heeft een bebouwd oppervlakte van bijna 1300 vierkante meter. Naast een ontvangsthal en grote ‘open’ kantoorruimten, komen er flexplekken, een presentatieruimte en douches. Pranger: “Personeel dat op de fiets naar het werk komt, kan zich hier opfrissen. Bovenop het gebouw komt een mooi ketelhuis, met daarin alle installaties. Dat wordt zo’n beetje een voorbeeld voor onze klanten van wat wij kunnen. Het pand krijgt de uitstraling die bij het bedrijf past: degelijk en vertrouwd.”

Pranger-Rosier Installaties heeft naast het hoofdkantoor in Dokkum ook vestigingen in Sneek, Drachten en Leeuwarden. Tot de klantenkring van het familiebedrijf behoren financiële instellingen, ziekenhuizen, zorginstellingen, woningbouwbedrijven, scholen, architecten, de agrarische sector, projectontwikkelaars, particulieren en de Rijksgebouwendienst. Naast nieuwbouwinstallaties wordt onderhoud dus een steeds groter onderdeel van het werk. “Wij zijn 24/7 bereikbaar en klanten krijgen tot 11 uur ’s avonds direct iemand aan de lijn. Pas daarna werken we met een antwoordapparaat”, aldus Pranger.

De eerste palen voor het nieuwe onderkomen zitten inmiddels in de grond. De bouw moet eind maart 2011 zijn afgerond. Dan verhuist het personeel van Winters Installaties van de James Wattstraat naar de Alexander Cohenwei en komt ook een deel van het personeel uit de hoofdvestiging in Dokkum naar Leeuwarden. “Een deel daarvan is Leeuwarder”, weet Pranger. “Die spelen vanaf dan dus een thuiswedstrijd.”

Delen via

Vergelijkbare berichten