Nieuwe eigenaresse Wijn & Spijs

Na het afronden van de verkoop heeft Specialiteitenhuys Wijn & Spijs aan de Pleinweg in het centrum van Heerenveen sinds maandag 12 juni 2023 een nieuwe eigenaresse. De 27-jarige Ilse Cuperus uit Leeuwarden volgt Frank de Bruin en Hester de Groot op, die na 14 jaar een nieuw en nog onbekende uitdaging tegemoet zullen gaan. Ilse is voor Wijn & Spijs geen nieuw gezicht, de afgelopen tien jaar heeft ze afwisselend voor korte en soms langere periodes in de winkel gewerkt.

Wijn & Spijs, dé delicatessenwinkel van Heerenveen en omstreken, werd 14 jaar geleden opgericht. In de beginperiode stond Hester met haar moeder in de winkel. Smaakvolle en goede producten verkopen, afgestemd op wat Heerenveen lekker vindt, bleek al snel een succes. Reden voor Frank om ook fulltime aan de slag te gaan in de winkel. Het assortiment groeide gestaag en daarmee ook het aantal klanten. Samen met een team van inmiddels 20 enthousiaste medewerkers wordt iedere dag gewerkt aan het neerzetten van een verrassend en vernieuwend assortiment lekkernijen, met altijd aandacht voor kwaliteit.

Nog geen plan

Met de verkoop van Wijn & Spijs breekt voor Frank & Hester een nieuwe periode aan. Hester daarover: “De afgelopen jaren hebben we altijd met veel energie en enthousiasme de winkel gerund. Dat hadden we nog prima jaren vol kunnen houden, maar we zijn toe aan een nieuwe uitdaging. En dat is best spannend, ook omdat we nog geen plan hebben. We weten al wel dat we samen willen blijven ondernemen. Dat er weer iets moois op ons pad zal komen daarvan zijn we overtuigd. Wat of waar dat ook mag zijn.”

Uitdaging

Het waren Frank en Hester die Ilse vroegen of ze interesse had om Wijn & Spijs over te nemen. Ilse: “deze vraag kwam voor mij als een enorme verrassing, maar al snel kwam het besef dat ik vol voor deze unieke kans wil gaan. Het overnemen van een succesvolle winkel is niet niks, maar gelukkig heb ik hiervoor de juiste mensen in mijn omgeving. Daarnaast staat er een topteam in de winkel waarmee ik deze uitdaging voor 100 procent aan durf te gaan. Met mijn ervaring in het bedrijfsleven en de horeca, en dat in combinatie met de liefde voor deze zaak, hoop ik Wijn & Spijs succesvol voort te zetten. De naam en de winkel blijven hetzelfde en daarmee ook de service en kwaliteit die onze klanten gewend zijn!”

Vergelijkbare berichten