Nieuwe ondernemersverenigingen in centrum Leeuwarden

‘Binnenstad’ vertegenwoordigt de winkeliers en horecaondernemers in de kern van het Leeuwarder centrum: Nieuwestad, Wirdumerdijk, Oude Doelesteeg en het Ruiterskwartier. Het bestuur wordt gevormd door voorzitter Auke Henk Doornbosch, bedrijfsleider bij V&D, secretaris Adri van Os, eigenaar van Cars Jeans en Tom Tailor, penningmeester Ad Peek, directeur van Boekhandel Van der Velde en een algemeen bestuurslid Jan Faber van Luxen Intersport.

“Alleen nog een afspraak bij de notaris en dan kunnen we los,” zegt Hayo Galema, citymanager bij Stichting Binnenstadmanagement Leeuwarden. Hij nam het initiatief tot het opzetten van de nieuwe vereniging. “We willen graag dat ondernemers meer dingen gezamenlijk gaan doen. Daar knapt het centrum zienderogen van op. Als ondernemersvereniging kun je ondernemers als groep vertegenwoordigen. Daarmee ben je een goede gesprekspartner voor bijvoorbeeld de gemeente. De Leeuwarder ondernemers zien daar zeker het nut van in.”

De vereniging heeft als ambitie om toe te werken naar één ondernemersvereniging voor de hele Leeuwarder binnenstad. Op dit moment telt het centrum van de stad acht afzonderlijke verenigingen.

De winkeliers en horecagelegenheden in de straten Groentemarkt, (Over de) Kelders, Berlikumermarkt, Peperstraat en Naauw starten eveneens en nieuwe ondernemersvereniging. Het bestuur wordt gevormd door voorzitter Anne Martin de Graaf van IJssalon MIN12, secretaris Arnold Balk van De Lektuurhal, penningmeester Noor van Horick van Lancelot Kids en twee algemene bestuursleden Cor van der Meulen (Bagels & Beans) en Janny Bosma (Oil & Zo). Onder welke naam de bedrijven zich verenigen is nog niet bekend.

Delen via

Vergelijkbare berichten