Nieuwe tandartsen bij Coöperatieve Tandartsenspoedzorg Fryslân in Antonius Ziekenhuis

Veiligheid en spoedeisende hulp

Voorzitter van de Coöperatieve Tandartsenspoedzorg Fryslân Frank Post: “Met bijna alle tandartsen uit Sneek, IJlst, Heeg, Mantgum, Balk, Sint Nicolaasga, Sloten, Lemmer Bolsward, Wommels, Workum, Makkum en Koudum kunnen we met deze Tandartsenpost bij spoedeisende hulp snel en adequaat handelen. Wij vervullen hiermee een belangrijke regiofunctie. Doordat nu ook tandartsen zich aansluiten uit de gehele regio neemt deze Tandartsenpost nog verder aan belang toe. Het Antonius Ziekenhuis is goed bereikbaar, ook met openbaar vervoer. ‘s Avonds en 's nachts is het Spoedzorgplein een veilige omgeving, zowel voor patiënten als tandartsen. Bovendien zijn we in staat om, bij bijvoorbeeld meerdere verwondingen, direct te overleggen met de huisarts of arts van de spoedeisende hulp. Voor pijnstillers of antibiotica is de apotheek letterlijk naast de deur. Door de samenwerking met de Dokterswacht is de bereikbaarheid van tandheelkundige spoedhulp voor onze patiënten prima gegarandeerd.”

Spoedspreekuur tandartsenpost 

Bij nabloedingen, acute ernstige pijnklachten of bij ongevallen met letsel aan gebit en/of mond kan de patiënt naar het spoed spreekuur op zaterdag of zondag om 14.00 uur in de tandartsenpost op het Spoedzorgplein in het Antonius Ziekenhuis. Bij ongevallen en nabloedingen kan contact worden opgenomen met Dokterswacht Friesland via 058 845 09 39. Voor een spoedgeval buiten de aangegeven tijden kan de patiënt naar zijn eigen tandarts. Ook voor minder ernstige klachten zoals (kies)pijn, afgebroken kies of tand, losse (nood)kroon, uitgevallen vulling, pijn na het aanbrengen van een vulling of een wortelkanaalbehandeling kan de patiënt naar het eerstvolgende spreekuur van zijn eigen tandarts.

Tandartsenspoedzorg 

De Tandartsenspoedzorg Fryslân verleent dus spoedeisende tandheelkundige hulp. Nogmaals tandarts-implantoloog Frank Post: “Op deze tandartsenpost behandelen wij patiënten met nabloedingen, acute ernstige pijnklachten en ongevallen met letsel aan gebit en/of mond.” De samenwerkende tandartsen zijn er van overtuigd dat de spoedeisende tandheelkundige hulp zo op een hoog niveau in deze regio kan worden gegarandeerd. Naast optimale telefonische bereikbaarheid is het voor de patiënt veel duidelijker dat men in het Antonius Ziekenhuis op het Spoedplein moet zijn voor spoedeisende hulp

Delen via

Vergelijkbare berichten