‘Nieuwe’ VVV Grou

VVV Leeuwarden neemt dus het financiële risico van de exploitatie van de VVV Grou op zich. Directeur Rene van der Weide licht toe: “Grou is een prachtig dorp, met geweldige watersportvoorzieningen, op steenworp afstand van Leeuwarden. Voor Grou is een VVV belangrijk, maar ook voor Leeuwarden is het goed wanneer er in Grou goede voorzieningen zijn. Het financiële risico is dit jaar overigens beperkt, met name dankzij steun van de gemeente Boarnsterhim, de gemeente Leeuwarden, Postkantoren BV en een aantal Grouster ondernemers die het belang van een professionele VVV-functie ook wel in zien.”

De kans is groot dat de VVV op termijn zal vertrekken van de huidige locatie; het pand staat namelijk te koop en de exploitatie van het Postkantoor is (op initiatief van Postkantoren BV) vooralsnog voor 1 jaar. Van der Weide: “Dat wisten we bij voorbaat. We zijn dan ook al flink in gesprek met een aantal partijen om te kijken hoe we het verder kunnen voortzetten in 2011. Bij voorkeur willen we op een centrale locatie zitten, vlak bij de winkels en met een partij die snapt dat informatieverstrekking niet een kwestie is van snel rijk worden. Met steun van de gemeente, van Grouster ondernemers én met een beetje een commerciële visie moet je er echter wel een leuke activiteit van kunnen maken.”

De steun van het Grouster bedrijfsleven is volgens de VVV essentieel. Van der Weide: “Wij willen er alles aan doen om de VVV-functie in ieder geval op een acceptabel niveau te houden in Grou. Daarbij zullen we ook zeer strikt naar de kosten kijken; er mag niet veel weglekken aan overhead. Aan de inkomstenkant verwachten we echter wel dat het Grouster bedrijfsleven mee gaat doen. Zonder steun van de ondernemers in Grou zal het niet lukken. We zijn echter optimistisch; tot nu toe zijn we alleen maar positieve mensen tegen gekomen.”

Delen via

Vergelijkbare berichten