Nieuwe website UWV-platform door Cinnamon Leeuwarden gebouwd

De website http://perspectief.uwv.nl/ heeft een vernieuwde uitstraling gekregen. Cinnamon heeft ook een Content Management Systeem (CMS) voor de site gebouwd. Met een CMS kan de redactie eenvoudig teksten, foto’s en video’s op de website plaatsen, zonder hier specifieke kennis voor nodig te hebben. Het Leeuwarder bedrijf bouwt al jaren haar applicaties in het open-source CMS Drupal. Bij een open-source CMS zijn de broncodes openbaar en kunnen klanten duurzaam informatie van de website bewaren en uitbreiden. In samenwerking met het communicatiebureau vdbj_uit Amstelveen is deze opdracht gerealiseerd.

Een belangrijke reden dat Cinnamon deze opdracht van UWV en vdbj_ gekregen heeft, is dat zij veel ervaring heeft met toegankelijk bouwen conform de webrichtlijnen. De webrichtlijnen zijn 120 regels die gaan over de bouwkwaliteit, toegankelijkheid en klantvriendelijkheid. Ook voor mensen met een handicap zijn deze sites gebruiksvriendelijk gebouwd.

Cinnamon maakte reeds eerder gebruiksvriendelijke en toegankelijke websites voor de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, het Muiderslot en de Gezondheidsraad. Deze websites zijn ook zeer prettig leesbaar op mobiele apparaten zoals smartphones of tablets.

Delen via

Vergelijkbare berichten