Nieuwe wet stelt strenge eisen aan incassobeleid

Nieuwe eisen

Voortaan moeten particuliere debiteuren in aanmaningsbrieven gewaarschuwd worden welke incassokosten exact in rekening zullen worden gebracht als de schuld onbetaald blijft. Daarnaast dient een wettelijke betalingstermijn van 14 dagen na aanmaning in acht te worden genomen.

Hulp voor mkb’ers
Ondernemers doen er verstandig aan de inhoud van hun standaard aanmaningsbrieven tijdig aan te passen, volgens Kerstholt. Zijn juridische website Overeenkomst.nl probeert mkb’ers te helpen om optimaal om te gaan met deze nieuwe regels. Overeenkomst.nl heeft namelijk een speciale incasso-toolkit samengesteld. Hierin zitten alle juridische documenten die een juridisch verantwoord incassotraject voor ondernemers volgens de nieuwe wetgeving borgen.

Baat bij nieuwe regelgeving
Volgens Overeenkomst.nl hebben ondernemers, particuliere debiteuren en de rechtspraktijk absoluut baat bij de nieuwe regelgeving. “Door de nieuwe wettelijke regels is de hoogte van de in rekening te brengen incassokosten eindelijk gemaximeerd. De kosten zijn nu makkelijker te berekenen en te toetsen aan duidelijke criteria.”

Delen via

Vergelijkbare berichten