Nieuwe X Shore 1 is de ideale elektrische tender voor Nederland

De volledig elektrische X Shore 1 wordt gebouwd in Zweden en is ontwikkeld om elektrisch varen een impuls te geven. De X shore 1 is een ideale duurzame daycruiser maar beschikt tevens over een volledig afsluitbare voorkajuit om te kunnen overnachten. Er zijn twee modellen beschikbaar, een open versie en een topversie. De X Shore 1 is 6,5 meter lang en met de sterke elektromotor versnelt de tender in slechts enkele seconden naar de topsnelheid van 55 km/u.

“De introductie van de X Shore1 is het antwoord op de toenemende vraag naar elektrische boten. Cruciaal is dat we elektrisch varen concurrerend maken met boten op fossiele brandstoffen om de energie transitie op het water te versnellen.” aldus Jenny Keisu, CEO van X Shore.

De X shore 1 is de opvolger van het al eerder gelanceerde vlaggenschip de Eelex 8000. Beide elektrische boten zitten boordevol innovatieve technologie en connectiviteit en beschikken over het duurzame kurk dek. De sublieme vaareigenschappen op lage en hoge snelheden maken deze elektrische boot ideaal voor de veeleisende gebruiker. Een middag waterskiën of een dag cruisen over de Vecht, het kan allemaal met het batterijpakket van 63 kWh waarmee een vaarbereik van 93km realiseerbaar is. De nieuwe X Shore 1 is met een vanaf prijs van € 99.000 Excl. btw verrassend betaalbaar gemaakt door de slimme productie wijze. De grotere Eelex 8000 kent dezelfde slimme productiewijze en is vanaf €249.000 Excl. btw te bestellen.

Lancering X Shore 1

De X Shore 1 is binnenkort al te bewonderen. Team Natural Yachts heet u van harte welkom op 15 en 16 oktober 2022 voor een eerste kennismaking met de nieuwe X Shore 1! De lancering vindt plaats op Jachthaven ’t Raboes in Eemnes waar de Eelex 8000 ook aanwezig zal zijn.

Jurjen Poorting, CEO van Natural Yachts: “De X Shore 1 is een mooie aanvulling op ons aanbod van 100% elektrische motorjachten. De veelzijdigheid van deze elektrische daycruiser/weekender biedt volop emissievrij vaarplezier; rustig en elektrisch varen door de Amsterdamse grachten, snelle vaartochten over het IJsselmeer, het is allemaal mogelijk. De X Shore 1 zal bijdragen aan onze missie om de transitie naar een duurzame watersport te versnellen.”

Vergelijkbare berichten